Zorg

Worden Kyan en Yara de populairste kindernamen van 2015?

Volgens de bezoekersstatistieken van ikbenZwanger.com krijgen in 2015 de meeste baby’s de voornamen Kyan en Yara. Deze twee namen stijgen op dit moment het snelst in de lijst van populaire jongensnamen en meisjesnamen.

image022

ikbenZwanger.com registreert in samenwerking met Naamwijzer.nl welke voornamen het meest worden gezocht in de voornamenzoeker op beide websites. De voornamen Kyan en Yara kwamen vorig jaar nog op de 10e en 8e plaats de top 20 binnen van populairste voornamen.

Korte namen populair

Voor jongetjes zijn daarnaast naar verwachting Senn, Milas en Tygo de namen die komend jaar aan populariteit zullen winnen. Finn is een typische modenaam gebleken. Deze naam stond vorig naar nog op één, maar is nu al gezakt naar plaats 16. Bij de meisjesnamen was Jaylinn vorig jaar de verwachte stijger en deze naam is nu zelfs gestegen naar plek 3. Verder ontdekken we een trend in het geven van korte namen. Populaire meisjesnamen zijn op dit moment Fiene, Isa en Noa.

Winnaar begin 2015 bekend

Komen de voornamen ook daadwerkelijk als winnaar uit de bus? Dat is nog niet helemaal zeker. Of moeders het afgelopen jaar inderdaad voor Kyan en Yara kozen als voornaam voor hun nieuwe baby’s wordt begin 2015 bekend, wanneer de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste voornamen van 2014 bekendmaakt. ikbenZwanger.com en Naamwijzer.nl baseren de populariteit van de namen op het zoekgedrag van de bezoekers van hun websites. Dit zijn met name zwangere vrouwen, die zoeken naar een naam voor hun nog ongeboren kind.

SVB

Voor de kinderbijslag registreert de SVB de persoonsgegevens van alle pasgeboren kinderen in Nederland en weet daardoor welke voornamen ouders kozen voor hun kindje. Elk jaar in januari publiceert de SVB een lijst de populairste (eerste) voornamen van het voorafgaande kalenderjaar. Over enkele dagen wordt bekend welke voornamen het populairst waren in 2014.

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht