Voeding

Recept makkelijke verse wortelsoep

Ik ben een ontzettende groente-fan. Waar veel mensen grijpen naar fruit zoals bananen, appels en ananas, heb ik veel liever een stuk groente zoals komkommer of selderij. Ik ben me ervan bewust dat ik een van de weinigen ben die dit kan zeggen.

 

wortel1

Immers, het grootste gros van de mensen eet toch groente omdat het MOET en niet omdat ze het nou zo lekker vinden. In een artikel dat ik laatst las, stond dan ook dat het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking nog steeds te weinig groenten eet. Om het eten van groente iets makkelijk voor je te maken heb ik vandaag een supersimpel recept klaar staan. Vaak eet ik de zelfgemaakte groentesoep bij mijn diner in plaats van aardappelen. Vandaag  leg ik je de wortel-versie uit maar het mooiste aan dit recept is dat je het met iedere groentesoort kunt maken! Lekker afwisselen dus!

Ingrediënten:

  • 250 tot 300 gram wortelen per persoon
  • 1 bouillonblokje
  • eventueel een dessertlepel roomkaas/kruidenkaas

wortel2

Bereidingswijze:

  • Schil de wortels en snijd deze in plakjes.
  • Kook de wortels gaar in ruim water met daarin een groente bouillonblokje
  • Blend de warme wortels en het kookwater vervolgens in een blender (of nog makkelijker, met een staafmixer)
  • Giet het mengsel in een soepkom.
  • Voeg een dessertlepel kruidenkaas/roomkaas toe

Het allerleukste aan dit recept is dat je het kan uitvoeren met alle groente die je maar wilt. Zo maak ik deze soep ook wel eens met bijvoorbeeld broccoli of spinazie. Lekker wat hazelnoot stukjes erop en smullen maar!

Dit recept is van Naomi.

Heb jij ook een lekker gezond recept? Mail hem dan met foto’s naar Gezondheidenco@ndcmediagroep.nl

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht