Zorg

‘Kijk naar gezondheidsrisico’s ledlicht’

 Ledlicht kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, en daar moeten consumenten op gewezen worden, vooral omdat we er met zijn allen steeds meer aan worden blootgesteld. Dat stelt de Gezondheidsraad.

internet, internetten

Foto: ANP

Ledlicht wordt niet alleen gebruikt in lampen, maar ook in beeldschermen van onder meer smartphones en tablets. De verlichting daarin wordt met elke generatie sterker en de apparaten waar het inzit worden steeds vaker gebruikt, zowel zakelijk als privé.

Onderzoek naar Ledlicht

Daarom is het van groot belang dat er onderzoek gedaan wordt naar de risico’s van ledlicht, zowel voor de biologische klok als voor de ogen. „We weten dat het blauwe licht dat in ledlicht zit, potentieel schadelijk is voor de ogen, maar het is onduidelijk of de mate waarin we eraan blootgesteld worden schadelijk is”, legt een woordvoerder van de Gezondheidsraad uit. „Steeds meer mensen kijken er steeds langer naar. Waar ligt de grens en gaan we daar niet met zijn allen overheen?”

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht