Well-being

Haal je huis uit z’n winterdepressie

Er strekken zich nog een paar natte, koude en grijze maanden voor je uit tot de lente weer aanbreekt. Tot overmaat van ramp ziet je huis er ook maar saai uit. Hoe trek je je huis – en daarmee jezelf – uit die winterdepressie? De redactie van Wonen & Co zette alles op een rij

 

1. Maak ruiten, lampen en raambekleding schoon

Gebrek aan licht maakt ongelukkig. Zorg er dus voor dat het schaarse daglicht alle kans krijgt om je huis in te komen, door de ramen schoon te maken (ook aan de binnenkant!) en je vitrage, rolgordijnen of luxaflex een wasbeurt te geven. En neem meteen de lampen in huis mee, want kunstlicht is beter dan niets.

2. Verplaats je meubels

Ziet je huis er kaal uit ? Dit is het ideale moment om je inrichting eens met een frisse blik te bekijken. Schuif eens met je meubels om te zien of er ook een andere opstelling mogelijk is. Plaats je bank bijvoorbeeld een stuk van de muur af om je zithoek lucht te geven. Kost niets, behalve wat zweet!

3. Zorg voor kleur in huis

Niets vrolijkt een interieur zo snel op als een kleurinjectie. En het mooie is: je kunt voor weinig geld je huis een compleet andere uitstraling geven. Verf een muur, koop wat fleurige kussens en accessoires en klaar ben je. Geen idee welke kleuren te kiezen? Lees ons stuk over de trendkleuren van 2015.

4. Groen, groen en nog meer groen (en blauw en geel)

Blaas letterlijk en figuurlijk nieuw leven in je huis met planten. Liefst een beetje grote exemplaren, of een verzameling kleinere bij elkaar: dat valt lekker op. Om alvast in voorjaarsstemming te komen zet je ook een paar potjes met bloembollen neer: narcissen, blauwe druifjes en hyacinten. Die zijn al vroeg te koop.

5. Kruip lekker weg

Kijk, je huis mag nu dan een lente-gevoel hebben, maar het is nog steeds koud buiten. Blijf dus lekker binnen en zorg voor een boel fijne plaids en kleedjes in vrolijke tinten. Kruip weg onder de bank met je voeten op een schapenvachtje. Helemaal voorjaar, en toch knus.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht