Zorg

Het hoofd van Iris (2) – Column Add

Wat een week en wat een reacties!  Ik dacht echt dat mijn vorige bericht zou worden gelezen door twee oude omaatjes die toevallig de verkeerde pagina aan klikten.  Niet dat dit zo onwijs populair zou worden. maar hemeltje wat vind ik dat leuk.

10997902_580041775466475_1641338543_o

De dag dat het artikel online ging voelde het alsof ik droomde, mijn hoofd tolde (maar misschien kwam dat ook wel door de buikgriep) en ik kon niet geloven dat ik dit echt gedaan had. En er was bijna niemand die negatief reageerde, waar heb ik me al die jaren zo druk om lopen maken?

Last van schouders

Dit alles was een grote last van mijn schouders, en ik ben zo ontzettend blij dat ik mensen inderdaad heb kunnen bereiken met mijn verhaal. Het klinkt vast raar, maar voor mij voelde het afgelopen week alsof ik uit de kast ben gekomen.  Ik heb me altijd zo vreselijk geschaamd voor hoe ik ben, terwijl ik er eigenlijk helemaal niks aan kan doen. Maar toch, je schaamt je er voor. Je bent anders als de rest, en je wilt er zo graag bij horen, en dat lukt niet, en dat voelt gewoon heel erg stom soms.

Niet schamen

Het nu aan iedereen vertellen voelt goed. Ik wil me niet schamen voor wie ik ben, en ik wil al helemaal niet de mensen waar ik om geef bij me weg duwen omdat ik bang ben dat er ‘misschien-wel-eens-wat-mis-kan-gaan’. En omdat mijn hoofd zo’n soep wordt op zulke momenten, was ik heel erg blij dat ik die avond naar scouting kon. Daar heeft een vriend me laatst eens mee naartoe gesleept, en ik bleek dat hartstikke leuk te vinden.

Dropping

We werden gedropt met een hele groep en we hebben denk ik een kleine 10 kilometer door de nacht gelopen op zoek naar de weg terug, langs zee.
Het is soms zo fijn even je telefoon thuis te laten en gewoon eventjes de tijd voor jezelf te nemen. Dat geeft zoveel rust. Na die tijd was er een gigantisch vuur en toen voelde ik mij even zo ontzettend gelukkig.

11005952_580041772133142_1668322890_n
Tentamens

Deze week had ik tentamens. Ik ben extreem perfectionistisch dus ik wilde goed presteren en juist vandaag heb ik een toets finaal verprutst. Nou, dan vloeien er een hoop tranen en dan moet ik van mezelf meteen naar huis toe en mezelf eigenlijk straffen voor mijn falen. En dat terwijl ik een oude vriend zou ontmoeten naar schooltijd en nog even de stad in zou gaan. Maar voor mijn gevoel heb ik dat dan niet verdiend.

Balen

Eenmaal thuis gekomen baalde ik enorm dat ik weer geluisterd had naar de stemmen in mijn hoofd en niet naar mezelf. Ik had er zo naar uitgekeken. En nu ook nog eens mensen teleurgesteld. Lekker bezig Iris.

image

Red Bull

Ook leuk om te vertellen is over het practicum tentamen van biologie die we hadden woensdag, we moesten een volledig blikje Red Bull leeg drinken en testen met jezelf uit voeren.  Dat is iets wat met mijn hoofd niet echt bepaald verstandig plan is om te doen. Het is al zo druk met al die stemmen, moeten ze dan ook nog op volume 100?  Gelukkig had de docent er begrip voor en kon ik ‘nuchter’ blijven.

Lachen

Op zulke momenten kan ik er ook wel weer om lachen. Leven met mijn hoofd is niet altijd iets stoms. Er zijn zoveel leuke en vooral grappige dingen die ik waarschijnlijk als ‘normaal’ persoon nooit zo zou hebben mee gemaakt.  Het is zo belangrijk altijd te proberen overal de positieve kanten van te bekijken. De helderste sterren schijnen immers op de duisterste nachten.  En zo is het eigenlijk met het alles, het kan niet altijd goed gaan, maar het kan ook zeker niet altijd slecht gaan.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht