Zorg

Vingers vertellen hoe vrouwvriendelijk een man is

Hoe een man vrouwen behandelt is af te lezen aan zijn vingers. Wanneer de wijsvinger van de man kort is en de ringvinger lang is de man over het algemeen vriendelijker tegen vrouwen. Dit ontdekten Canadese onderzoekers.

Meningokokken, homo,

Testosteron

Eerder werd al duidelijk dat de verhouding tussen de ring- en wijsvinger laat zien aan hoeveel testosteron de man als foetus is blootgesteld. Hoe kleiner de verhouding hoe hoger de blootstelling van dit mannelijke hormoon is geweest. De verhouding tussen beide vingers bereken je door de lengte van de wijsvinger te delen door de lengte van de ringvinger.

Onderzoek

De Canadezen ontdekten dat de hoeveelheid testosteron waaraan de man is blootgesteld van invloed is op de manier waarop hij vrouwen behandelt. Mannen met een kleine verhouding tussen ring- en wijsvinger komen het beste uit de test. Zij luisteren aandachtiger naar vrouwen, geven ze meer complimentjes, zoeken minder vaak ruzie en zijn eerder geneigd om een compromis met vrouwen te sluiten. Dit geldt niet alleen voor liefdesrelaties die de man met vrouwen heeft maar ook voor de relatie met vrouwelijke collega’s of vrienden.

Mannen waarbij de verhouding tussen ring- en wijsvinger groter is zoeken even snel ruzie met een vrouw als met iemand van hetzelfde geslacht.

Vrouwen

In de meeste gevallen zijn mannelijke wijsvingers korter dan mannelijke ringvingers. Bij vrouwen is het verschil in lengte tussen de ring- en wijsvinger een stuk kleiner. De verhouding tussen de vingers bij vrouwen heeft geen invloed op de omgang met mannen.

Kinderen

Eerder onderzoek wees uit dat mannen met een kleine verhouding tussen ring- en wijsvinger meer kinderen hebben. De onderzoekers verklaren dat het vriendelijke gedrag van deze mannen relaties met vrouwen helpt te vormen en onderhouden waardoor er meer kinderen worden verwekt.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht