Tinnitus. Vinding biedt hoop bij ernstig oorsuizen

Verlost worden van een kwellende ruis of piep in de oren. Veel lijders aan tinnitus dromen ervan. Voor een klein deel van hen gloort er hoop. In Duitsland en Groot-Brittannië zijn de ervaringen positief, in Nederland krijgt Tjongerschans in Heerenveen de primeur. Kno-artsen van het ziekenhuis bieden samen met winkelketen Beter Horen een behandeling van tinnitus aan met een neurostimulator. Een test op 24 proefpersonen verloste 78 procent van de patiënten van een jarenlange kwelling.

tinnitus, oorsuizen

Tinnitus – oorsuizen in het spraakgebruik – maakt in zijn ernstigste vorm het leven van duizenden Nederlanders tot een lijdensweg. De kwaal ontstaat meestal als gevolg van gehoorverlies. Geleidelijk, of juist als een donderslag bij heldere hemel, door een knal, keiharde muziek of een ander ‘lawaaitrauma’.

De hersenen krijgen door het gehoorverlies minder impulsen vanuit de gehoorzenuw. Het gevolg kan zijn dat de auditieve cortex, de hersenschors die verantwoordelijk is voor het horen, uit zichzelf geluiden produceert, maar dan continu. Heel vaak is dat niet meer dan een licht suizen of gebrom, maar tinnitus is er ook in uiterst hinderlijke vorm.

Neurostimulator

Audicien Kyra Geys van Beter Horen is in Londen opgeleid om straks in Heerenveen als eerste met de neurostimulator te werken. De therapie is alleen geschikt voor mensen boven de achttien met een zogeheten tonale en subjectieve tinnitus, zeg maar een zuivere toon of piep in het oor. Ze moeten er chronisch (langer dan zes maanden) aan lijden en niet als gevolg van een bepaalde ziekte.

Samen met de patiënt stelt Geys vast om welke toon het gaat. Vervolgens wordt hij of zij met behulp van twee oortjes blootgesteld aan twee tonen boven en twee tonen onder de ‘eigen’ suis. Enkele maanden lang moet dat vier tot zes uur per dag gebeuren met behulp van de neurostimulator. Het effect is dat de zenuwcellen als het ware op het verkeerde been worden gezet en daardoor als het ware een reset krijgen.

Toekomst tinnitus-patiënten

Kno-arts Xander de Vries ziet toekomst in de methode. ,,Aan tinnitus is weinig te doen. Door uit te leggen wat het is en psychologische begeleiding bij het accepteren, kunnen we een deel van de patiënten helpen. Overdag kun je de hinder beperken door te zorgen dat het niet stil is om je heen, zodat je de piep als het ware vermijdt. ’s Nachts wordt dat al moeilijker. In ernstige gevallen kunnen mensen niet of moeilijk slapen en krijgen ze allerlei andere problemen.’’

Geen valse hoop geven

De Vries wil het optimisme over de neurostimulator temperen. ,,We willen geen valse hoop kweken. De methode is maar voor een beperkte groep geschikt en afgezien van het proefproject van Beter Horen is er nog weinig ervaring. Maar we gaan er wel heel serieus mee aan de slag en zullen de resultaten goed in de peiling houden.’’

Beter Horen wil na Tjongerschans nog dit jaar in drie andere ziekenhuizen starten met de therapie. De eerste screening is gratis, het vervolgonderzoek kost 295 euro en de behandeling zelf 2720 euro. Vergoeding door zorgverzekeraars is er nog niet, maar daar wordt wel naar toegewerkt zodra er meer ervaring is opgedaan.

Muzikanten lijden eraan, maar ook bezoekers van popconcerten of mensen die door een ontploffing of infectie gehoorverlies opliepen. Waarom de een wel tinnitus krijgt en een ander niet, is onbekend. Toeval lijkt een factor. Ouderdom speelt in elk geval geen rol, want de kwaal komt op alle leeftijden voor, en vaker bij gering gehoorverlies dan bij ernstige vormen.

About Redactie

Gezondheid & Co is een co-productie van de redactie van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep.

Comments

 1. Zou blij zijn als ik er van af zou kunnen komen heb 24 uur dag in dag uit herrie in mijn oren. Van hard tot zacht erg irritant. Kan me hier moeilijk door concentreren en wordt er soms heel erg moe van. Kortom ben nu 55 en heb dit al 5 jaar en sinds dien geen dag zonder………soms…….

  • Hendrik Weijer Stadskanaal says:

   Word er al jaren voor behandeld ,gehoorapparaat /psycholoog /geluid harder zetten. Maar niets helpt. Er word ook wel eens gesproken over een duikers lucht buis waar je dan tegen druk van krijgt. In Duitsland schijnt dat te helpen ,maar echte bewijzen zie je nergens. Heb de laatste tijd heel veel last van 3 bij geluiden. Storm,vogels en brandalarm geluid. O,dit is nog ff om te vertellen. Bij mij thuis gingen alle 3 de brandalarmen af en ik heb ze niet kunnen horen. Mijn vrouwtje kwam terug en riep al bij de voordeur ; Hoor je die brandalarmen niet? Nee dus. Wil je nu nog weten hoe hard er bij mij in de hoofd cq oren aan toe gaat ??

   • Duikers lucht buis heb ik gedaan in het AMC te Amsterdam. Helaas zonder enig resultaat. Het is ook niet bijzonder prettig om te doen. Het heeft meer effect bij mensen die een slechte doorbloeding hebben en een operatie voor iets moeten ondergaan. Door de zuurstof toediening kan dit voor hen eeen positief effect hebben.

   • Ik volg deze therapie van Beter Horen zonder enig resultaat. Zelfs heb ik het idee dat mijn tinnitus erger is geworden. Heel nieuwsgierig ben ik naar mensen met positieve ervaringen, maar kan ze niet vinden. Behalve twee reclamefilmpjes op de Beter Horen site. Het uitblijven van enthousiaste reacties op tal van tinnitus patienten sites doet mij geloven dat Beter Horen haar beloftes niet kan waarmaken.

    • hoi ben ook opzoek gegaan en ben bij laperre terechtgekomen en die hebben me een gehoorapparaat aangeboden,krijg je even een onderzoek hoe hard je suizen is en dan wordt er een tegengeruis doorgestuurd dat je kan verdragen en dat wordt dan na 1 week wat luider gezet enzovoort tot je ermee wat geholpen bent soms helpt het niet want dan is het suizen van je hersenen te hard maar ik ben hiermee zeeer dankbaar want ben er veel beter mee maar blijf wel hopen op wat beters succes en beterschap

    • Ik heb nu 30 jaar last van erge tinnitus. De enige 2 zaken die een positieve bijdrage leveren zijn het dragen van gehoortoestellen en stoppen met gebruik van kunstmatige zoetstoffen. Deze laatste gebruik ik nu ca. 3 maanden niet meer en er is verbetering van ruw weg 25% minder lawaai. Wellicht dat anderen hier ook ervaringen mee hebben?

     • heb nu ong. drie jaar last van een suis en hoge piep in linkeroor. Van KNO arts werd ik niets wijzer. Ik ga nu zeker even stoppen met zoetstoffen, misschien helpt het iets. Bedankt!

    • hoi Ron ,
     Heb de therapie nu al 6mnd en ben er eigenlijk ook geen steek beter van geworden.
     hou het evengoed nog aan maar nu moet ik voor elke sessie bij gaan betalen.

     • Mijn man heeft de therapie met de neurostimulator gevolgd, echter zonder resultaat, maar wel 3000 euro armer helaas.

  • een ander kan zich het moeilijk in denken ik begrijp dat wel maar wij zitten er mee,ik hoop dat er spoedig een oplossing voor komt, bij mij is het net een trein die denderd,en dan fluit dag en nacht ffff shit word er ook heel moe van en ben heel beperkt in alles.

 2. Zou fijn zijn voor diegene wie er last van heeft. Wel weer echt iets waar mensen baat bij kunnen hebben en dan weer zelf de hoge kosten moeten betalen. Dit is juist niet te dien voor mensen met een minimum inkomen.
  Maar ja dat zijn wel weer gewend in Nederland. Terwijl als ze dit soort behandelingen wel vergoeden de ziekenfonds goedkoper uit zouden .
  Nu lopen de patienten bij artsen en therapeuten en dat is dan stukken minder nodig als het werkt.
  Maar wat zou het fijn zijn als het werkt nu lopen sommige patiënten met zelfmoordneigingen die trekken dat gepiep en gekrast niet meer in hun hoofd.

  • Hendrik Weijer. says:

   Zelfmoord poging heb ik nooit gehad,maar je word er wel knetter gek van. Als het helpt?? eerst zien en dan geloven. En tot nu toe kan ik het niet geloven dat deze behandeling helpt. Om de dood gewone reden,Dat er nog geen arts is die met 100% zeggen kan waar het weg komt en wat ze er aan kunnen doen.

 3. Zou helemaal geweldig zijn,mijn man loopt al 6 jaar met Tinitus van 105 decibel.Hij is er slecht aan toe geweest,maar heeft het inmiddels wel geaccepteerd waar ik heel veel respect voor heb.Hoop dat het vergoed gaat worden,want ik vind dat deze mensen gratis geholpen moeten worden.

 4. Hoezo vinding?
  Dit lijkt toch veel op de TRT-behandeling van Jastreboff en Hazel, al jaren toegepast bij o.a. Intoears. Zie http://forum.nvvs.nl/forum/tinnitus/viewtopic.php?t=5529
  De term neurostimulator lijkt mij ook wat verwarrend. De hersenen worden niet direct gestimuleerd maar via het normale gehoor, dit in tegenstelling tot de deep brain stimulation, waarbij de hersenen direct worden gestimuleerd. Een CI zit ook in deze hoek.
  Heb je geen tonale- maar een breedbandsuis of heb je flink gehoorverlies dan heb je er volgens bovenstaande beschrijving ook niets aan.

  • Arij bedankt voor je verwijzing. Heb zelf al een paar jaar 2 ruis onderdrukkers, die via de computer ingesteld worden en zo dicht mogelijk bij de geluiden zitten die ik in beide oren ondervindt. Geven wel verlichting. Deze ruisonderdrukkers worden door de zorgverzekering vergoed. Kan ze zelf instellen d.m.v. een afstandsbediening in 3 geluiden en meerdere volumes. Helpt soms wel , niet altijd. Tob zelf al 15 jaar met tinnitus.

 5. Lambert Hans says:

  Zou het echt nog eens mogelijk zijn dat ik van die akelige pieptoon afkom want hij is er wel 24 uur per dag en ik word er nogal gestrest van

 6. Wat zou dat een welkome ervaring zijn zeg , stilte in mijn hoofd , gee luide piep- en ruistoon meer welke jarenlang een irritante en soms stressbrengende invloed op je leven heeft , ik blijf graag op de hoogte en hoop dat ik deze behandeling kan gaan doen. Groet , Jan Peter

  • hoi Jan Peter. Je omschrijft precies t geluid wat ik ook hoor, alleen andersom, bij mij is de ruistoon de boventoon, alsof er continu een zinken emmer met fijn grind rondgedraaid wordt. Eigenlijk weet ik niet hoe lang ik hier al last van heb maar langzamerhand werd ik me er van bewust en begint t me steeds meer te plagen. Ik vrees dat ik er maar mee moet leren leven.

 7. Hoop dat ik ook in aanmerking kom voor deze therapie wil na 3 jaar wel graag stilte in mijn hoofd maar hoe kom je in contact met de arts die deze therapie geeft

 8. Ik word hier wel enthousiast van. Zou er heel graag meer van willen weten. Ik heb al jaren last van tinnitus en het wordt steeds erger. Jaren geleden was het 70 decibel. Nu zeker veel meer. Concentratieverlies, slecht horen mn in gezelschap etc. Zeer invaliderend. Ik kan mijn werk nog net doen, maar ’s avonds is het helemaal gedaan, omdat het dan echt heel erg is.

 9. Na het lezen van het bericht dat er eindelijk misschien een oplossing is voor mensen met tinnitus was ik gelijk hoopvol, het is een vreselijke storing en ik zelf loop er nu al meer dan 10 jaar mee rond.
  Jammer dat de behandeling weer zelf betaald moet worden, het is onderhand belachelijk dat de verzekeringsmaatschappijen het gewoon voor het zeggen hebben, wat overigens door iedereen voorspeld was.
  Ik ben inmiddels afgekeurd om te werken, wat kost dat wel niet?
  Toch blijf ik hopen op een oplossing hiervoor en dat we gewoon hiermee naar de dokter kunnen en vervolgens behandeld kunnen worden.

  • mijn ervaring is hetzelfde als die van Willem, met het verschil dat ik al 21 jaar met deze ellendige en slopende ziekte rondloop, ook ben ik hoopvol op een goede behandeling voor mij en vele anderen, zodat het leven weer draaglijk wordt en we weer van het leven kunnen genieten

  • Hoi Willem,

   In nov. heb ik 2 jaar Tinnitus in beide oren en dat door 1 feestje. Ik ben inmiddels langer dan 1 jaar ziek en heb nog 1 jaar om beter te worden. Ik maak me zorgen hoe dat verder moet. Ik lees dat je inmiddels afgekeurd bent. Ik dacht dat men op grond van Tinnitus niet afgekeurd kan worden. Hoe ging dat bij jou?

 10. Jannet Wassen says:

  Heb al acht jaar een flinke piep in mijn oor. Dit gun je niemand. Dus ik las dit bericht met goede hoop en dan lees je verder en dan krijg je weer een domper op je neus van dat je het zelf moet betalen….
  Als ik het geld had deed ik het meteen maar ja helaas.
  Heb inmiddels de piep een beetje kunnen accepteren maar wennen doet het nooit.
  Hoop dan ook dat de gewone mensen met een kleine beurs ook voor deze behandeling in aanmerking kunnen komen…

 11. trijny hansen says:

  dat er hulp komt en ik bied mij direct aan.

 12. Pieter Sijszeling. says:

  Ja leuk, ik heb er erg veel last van (al jaren) en word enorm beperkt in mijn sociale leven, het zoeken naar een baan of cursus en word zo langzamerhand erg moe van die luide toon in mijn hoofd. Ik voldoe aan alle voorwaarden, maar zoals altijd is het dus voor de mensen die het kunnen betalen, past mooi in het sociale zorgstelsel van vandaag de dag. Dank u.

  Pieter Sijszeling.

 13. ook ik heb het heel erg. al 15 jr helaas. ben nog niet zo oud (41) dus dit zou een oplossing kunnen wezen voor mij. hoe kom ik in aanmerking? mvg menno

 14. Wederom blij met een dode mus?
  Hoeveel zullen er weer nodeloos/vergeefs geld aan uitgeven,inclusief.het beperken van het eigen risico zal ook deze mensen weer treffen
  tinnitus patient sinds 17/11/1974.Auto crash buiten schuldig.
  Steeds weer en all over the world word aangegeven niets aan te doen.

  • Geachte heer visser
   Ook ik heb een aanrijding gehad op 31-12-2013 een paar dagen later kreeg ik last van een piep geluid in rechter oor sinds dien leef ik in een hel het is aan normale mensen moeilijk uit te leggen wat je iedere dag 24 uur 7 dagen per week mee moet maken
   Daarnaast ben ik ook nog eens overgevoelig voor geluiden dat maakt het allemaal nog moeilijker
   De verzekerings maatschappij zeggen dat het onmogelijk is dat het door het ongeval gekomen is ik moet maar bewijzen dat het daar door is ontstaan
   Ik heb geen poot meer om op te staan
   Ik kan het maar gaan uitzoeken
   Achmea bedankt

 15. Ik ben aan 1 oor plotseling doof geworden. Dit is nu 20 jaar terug en sindsdien heb ik een ruis in dat oor. Het zou geweldig zijn dat er een mogelijkheid is om weer eens van echte stilte te kunnen genieten.

  • Na een operatie aan mijn oren ben ik volledig doof geworden. Dit is 40 jaar geleden en sindsdien heb ik last van oorsuizen. Kan er redelijk mee omgaan. Maar nu ik ouder ben wat minder. Soms zijn er wel 8 verschillende geluide n in mijn hoofd.het lijkt op een radiozender die verkeerd is afgesteld met veel gepruttel en geruis. Soms zo erg dat het voelt of mijn hele lichaam dreunt. Ik hoop dat er iets gevonden wordt dat helpt want zo heel oud worden lijkt me vreselijk.

 16. Heb het zelfde jaren een piep in mijn oren ben er mee naar de huisarts geweest kon niks voor me doen met begin werd ik er gek van wist me geen houding en slecht slapen heb het nu een plaats gegeven maar net als nu als ik er over typ of als ik het artikel lees of iets hoor hierover hoor ik de piep tig keer zo erg ben er zelfs voor naar De Haan gehoorspecialist geweest de lage tonen hoor ik niet heb zelfs gehoor apparaat getest maar ja die piep heb er dus niks aan ben zelf hovenier heb veel met klanten te maken dan moet ik me goed concentreren anders versta ik niet alles thuis heb ik dat ook als de kinderen of mijn vrouw praten moet ik vaak zeggen van wat zeg je nou vind dit alles zeer vervelend en hoop echt dat dit een goede oplossing is
  Met vriendelijke groet
  Johan van Zetten
  Leeuwarden

 17. Hoop op verdwijnen van mijn electriciteitskabelpiep in mijn oren, 24/7! En dat al 15 jaar ongeveer.

 18. In welke andere ziekenhuizen komt deze “behandeling” ook ?

 19. t. minnema ternaard says:

  Nadat ik in de scan ben geweest kwam er uit dat ik tinnitus had, ik heb hier al jaren last van ik zeg altijd als men mij vraagt wat dat is dan zeg ik ”een tv op sneeuw” mijn gehoor in mijn rechter oor is nog 25 procent ongeveer en links is wat beter, maar ik heb via Schoonenberg een hoortoestel met een maskeerder, die maakt ongeveer het zelfde geluid als wat ik in mijn hoofd/oor heb en ik moet zeggen het oorsuizen blijft, maar ik kan er nu redelijk mee omgaan .Voor mij geld dan ook dat ik er niet meer zonder wil maar het blijft een vervelende handicap.

  met een vriendelijke groet Tinus Minnema Ternaard

  • Hallo Tinus. Ik heb tinnitus sedert juli 1961 ( ben nu 74 jaar) maar ik kan je zeggen: het went NOOIT. Je moet ermee leren omgaan, kun je dat niet dan heb je -zie ook sommige andere reakties- het erg zwaar. Een paar jaar geleden was ik bij een kno-arts in Sneek, die ik op zijn vraag waarom ik gehoorapparaten wilde (ik heb het aan beide kanten) vertelde dat ik de vogeltjes wel eens weer wilde horen, mij meedeelde dat gehoorapparaten geen oplossing waren. Vorig jaar ben ik bij een volgens mij heel goede audicien in Wolvega geweest, die echt alles heeft gedaan om mij te helpen maar het probleem niet heeft kunnen oplossen. Ik heb de apparaten teruggegeven. Weet je wat mij over de jaren het meest ergert? Vrijwel niemand heeft er begrip voor wat je doormaakt. Herhaal je wat je _fout- verstaat, dan word je uitgelachen. Soms hoor je: ïk heb net gedoucht en nu piept het in m ijn oor! Vreselijk! Dan zeg ik: verdubbel het geluid wat je hoort en stel je voor dat je dat aan beide oren hebt.Reaktie: och dat is wel lastig..
   Er zou een apparaatje moeten zijn, dat weergeeft wat je -dag en nacht- hoort, dan zou je het in ieder geval kunnen uitleggen, en misschien wat begrip krijgen. Mijn konklusie is, dat je er mee moet leren leven, en uit veel reakties is mij wel duidelijk dat lang niet iedereen dat kan, maar ertegen vechten is echt vechten tegen de bierkaai. Groetjes Jaap Helder Drachten

   • t. minnema ternaard says:

    Zo is het Jaap,maar bij mij op mijn werk in Drachten ´wanneer ik weer eens een functionering gesprek heb, dan is er wel begrip voor dit probleem en ze zeggen ook dat ze er weinig van merken bij mij en het mooiste voor mij is, dat ik in mijn vrachtwagen zit en dat het geluid van de moter mooi over mijn oorsuizing heen gaat en dan heb ik er het minste last van maar na het werk dan is het er nog natuurlijk.
    Ondanks alles je moet verder hoe lastig het ook is .
    groetjes Tinus

   • ik heb ook tinnitus , was zeer ernstig lawaai, te vergelijken met een tandartsboor,. daarna bij een kno arts, medicijnen gekregen , helpen na 6 weken goed voor ontspannen en minder lawaai , daarna doorgestuurd naar audiologisch centrum voor begeleiding en hoortoestel met maskeerder,
    Bij Beter Horen 2 toestellen aangeschaft met afstandsbediening, ook te bedienen met de smartphone waar je diverse geluiden kunt luisteren etc. bij deze apparatuur heb ik veel baat bij, en leidt je af dat je het lawaai niet meer hoort.

    Phonak heeft een app, en er zijn diverse apps te downloaden zoals Tinnitus xp
    deze heeft ook mooie geluiden

    zorg voor ontspanning/ afleiding /rust/niet moe worden. ik kan er wel een boek over mijn ervaring schrijven.
    Maar alles overziend kan ik beter met tinnitus omgaan

    Ik hoop hiermee anderen te kunnen helpen
    Met vriendelijke groet,
    jan amers

    • Jack Joustra says:

     Beste Jan Amers, goed verhaal dat kan bijdragen aan hulp voor sommigen onder ons die radeloos van het lawaai in het hoofd worden. Zelf heb ik ook al eerder geschreven, dat al langer een geluidmaskeerder is. Jaren terug al via Schoneberg opticiens aangeschaft. Ook met afstandsbediening en meerdere geluiden, die dicht bij mijn ruis en getik komen…. . Werd in mijn geval vergoed. Tegenwoordig zijn er neurotransmitters, die mogelijk nog een beter resultaat hebben. Wacht nog even op de resultaten…..

 20. Wat ik denk, en vooral hoop is dat er veel onderzoek komt, want het is aan de buitenkant niet te zien, maar het is echt soms om gek van te worden. Ik hunker naar stilte in mijn hoofd. Gewoon weer eens een boek lezen,me kunnen concentreren, want dat lukt nu gewoon niet.

 21. Margje Maurits says:

  Heb hier ook al 15 jaar last van, geruis constant, maar de ene keer wel erger dan de andere. Ging met deze klacht naar de KNO arts en toen kwamen ze er daar achter dat ik Tinnitus had en de hoge tonen miste en daar heb ik sinds dien hoorapparaten voor, maar haalt niet de ruis weg. Zou heel mooi zijn dat ik idd eens van die ruis af zou komen, word er soms heel erg afwezig van, je niet op een gesprek kunnen concentreren e.d. Luister graag naar muziek, ten eerste leid dat af en is nog leuk ook, maar echt even stilte is er niet bij. Dus ziektekosten Verzekeringen kom op, alle dingen erom heen kosten meer dan één behandeling!

 22. Mijn man kreeg 8 jaar geleden plotseling last van (zoals hij het zelf noemt) hele hoge krekelgeluiden in het ene oor en een piep afwisselend met een ruis (zoals tv op sneeuw) in het andere oor. De eerste 2 jaar waren een hel en was hij erg onzeker of hij zijn werk als docent aan een middelbare school nog wel kon doen en hij werd er echt heel onzeker en verdrietig van.Hij heeft al heel wat onderzoeken in verschillende ziekenhuizen gehad en we zijn ook naar verschillende lezingen van tinnitus geweest.
  Conclusie er is tot nu toe niets aan te doen. Wat gebleken is dat als je zelf accepteert dat je het hebt en lawaai en stress vermijdt kun je er met een beetje geluk na een tijd redelijk mee dealen. Ook hebben wij de ervaring dat wanneer mijn man echt hoog in de bergen van Oostenrijk is (vakantie) dat het zelfs voor is gekomen dat het echt helemaal stil is in zijn hoofd. Het heeft dus wel degelijk met druk in de oren te maken.
  Het is en blijft een vreselijke aandoening, die je zijn toch heel erg kan beinvloeden en ik ben heel trots op mijn man dat hij er voor zich zelf nu een weg heeft gevonden die soms toch best wel moeilijk is.

  Ik wens iedereen die er last van heeft veel sterkte en hoop dat ze er binnen een aantal jaren toch definitief een oplossing voor kunnen vinden.

  Lucie de Bruin, Cornjum

 23. Alex van Leeuwen says:

  Sedert bijna 10 jaar heb ik een gigantisch piep in mijn oren. Ik zou HEEL blij zijn als ik er vanaf zou kunnen komen. Daar heb ik die 3000 meer dan voor over.
  Waar kun je je aanmelden?

 24. Neurostimulator? Wat moet ik me daar bij voorstellen? Als dat 2 (geh)oorapparaatjes zijn die de ruis toon camoufleren, dan zeg ik niets nieuw onder de zon. Zelf hebben ze mij nadat ik hevige ruis op beide oren had geholpen via KNO arts ,en Schonenberg aan 2 uiterlijk gelijkend aan kleine hoorapparaten, die de ruis en tik tonen maskeren. Dit is in het Audiocentrum in Zwolle, die gespecialiseerd zijn in begeleiding en afstemming van tinnitus patiënten. Tenslotte zijn de apparaten fijn gestemd op 3 tonen , die het dichtst bij de ervaren ruis komen. Dit gebeurd draadloos via een PC. De ruisonderdrukkers zijn van het merk Siemens en d.m.v. een kleine afstandsbediening kan je zelf de juiste toon selecteren, voor in het verkeer, voor thuis bij de TV of voor de prettigste toon in een gezelschap. Ook heet volume kan je via de afstandbediening draadloos regelen. Zie je het even niet meer zitten dan geeft het Audiocentrum begeleiding. Het volledige pakket: intake , onderzoek, begeleiding, aanschaf apparaten ( 2100 euro) wordt als je erkend wordt als tinnitus patiënt volledig vergoed. Tenminste door mijn verzekering ZilverenKruis Achmea. Heb redelijk veel plezier van de apparaten en daarom gelukkig dat ik ze al weer een paar jaar gebruik. Men gaat er vanuit, dat tinnitus ontstaat door van buiten komend onheil. In mijn familie komt het aan de mannelijke kant voor, niet zo ernstig als ik heb. Hoop het met de ruis onderdrukkers redelijk in de hand te kunnen houden. Helaas voor mijn Pake ( opa) was er die mogelijkheid niet, waardoor hij het niet meer kon verdragen.

  • Van het bovenstaande schrijven van Jack komt me allemaal bekend voor, zoals KNO arts,Audiologisch centrum en beter Horen, allen in Zwolle, de tinnitus is voor mij nu beheersbaar je kunt er zelf wat aan doen.
   Belangrijk is de tinnitus maar accepteren met zoveel mogelijk rust, ontspannen, afleiding zoeken, weinig achter de computer zitten .
   Volgens de KNO arts gaat het lawaai niet meer over.
   Ben benieuwd wie je KNO arts was? wil je dat alsnog vermelden?

   • je kunt eventueel contact met me opnemen janamers@outlook.com

    P.S je kunt met de smartphone ook verschillende geluiden downloaden met de app Tinnitus xp
    tevens kan ik de hoorapparaten bedienen met de smartphone en muziek naar de hoorapparaten streamen

   • Hallo Jan , ja daar vraag je me wat. Het was een oudere man in het ziekenhuis in Meppel en het is al ettelijke jaren geleden. Maar lees uit alle reacties op dit ons allen bezighoudende onderwerp weinig concrete oplossingen. De wetenschap is er nog niet uit. Het onderzoek waar Beter Horen mee bezig is, hoor je ook niks van, hoe de stand vban zaken is. Naast ruis maskeerders met meerdere tonen houdt het voorlopig op, ben ik bang.Tip over zoutoplossing ga ik ’s proberen. Persoonlijk heb ik vaak verlichting ‘savonds van een goeie neut….

 25. Niks nieuws onder de zon. Deze behandeling (Jastreboff en Hazel) bestaat al heel lang in alle landen om ons heen en is daar ook erkend. In Nederland niet want te duur. Ook bij de de universiteit in Maastricht is deze behandeling (met eigen stikker erop) onderzocht en waren de resultaten positief. Audicien Kyra Geys probeert kennelijk op een slinkse wijze (WIJ HEBBEN EEN NIEUWE BEHANDELING DIE WERKT!!!) geld uit de zakken van zieke mensen te kloppen. Op zijn minst een staaltje van slechte journalistiek. En de maatschappelijke kosten die tinnitus met zich meebrengt zijn de zorgverzekeraars niet in geinteresseerd…. Sommetje op een bierviltje: +/- 300.000 tonale tinnitus patienten. Dat X 3000 euro. Dat is een hoop geld! Maar mensen die erg last hebben zou je toch wel met deze methode moeten helpen. Zeker als je weet dat tinnitus patienten naast een piep er gratis hyperacusis (overversterking van geluid) bij krijgen. Bij de behandeling met ruisgeneratoren, waar het hier om gaat, wordt hyperacusis vaak goed verminderd…

  • Jack Joustra says:

   Goed verhaal Peter C. Wij Tinnitus patiënten zijn vaak zo wordt radeloos, dat elke strohalm wordt aangepakt. Heb zelf in deze rubriek, naast anderen 1 mogelijkheid aangegeven. Advies stel ’s vragen over ruisonderdrukkers, dit kan verlichting geven en worden meestal vergoed.

 26. Als ik zo’n artikel met alle reacties lees, word ik toch altijd een beetje akelig. Mijn moeder kampt met tinnitus en dit heeft ervoor gezorgd dat ik van dichtbij al het leed meemaak. Zij hoopt al jaren op een ‘redding’, maar qua centjes moet het ook wel allemaal mogelijk zijn natuurlijk. Juist doordat ik van dichtbij zie wat oorsuizen met je doet, ben ik vanaf dag één dat ik uitging oordoppen gaan dragen. Bij alpine heb ik partyplug oordoppen gekocht en deze gaan standaard mee. Op deze manier hoop ik toch mijn oren dusdanig tegen gehoorschade te beschermen dat mij hopelijk al het leed van tinnitus ooit bespaard blijft. Voor alle schrijnende gevallen met tinnitus hoop ik gewoon dat er ooit iets is waardoor de toekomst weer beter wordt.

 27. jolanda de graaf says:

  Als je genoeg geld op de bank hebt kun je de gok eens nemen om je aan te melden voor deze therapie. Ik vind het veel te duur. Naast Tinnitus heb ik oog last van Visual Snow, het is soms best lastig om niet in een isolement te raken of knettergek te worden, voor zover mensen je al dat al niet van je denken. Life is a struggle en dat zal het ook wel blijven.

 28. Hoi nog een lotgenote, mijn vraag hoe doet iedereen dit tijdens het slapen, op bed liggen en dan slapen zonder slaaptablet lukt al helemaal niet meer! Je hoort dan alleen maar lawaai in je hoofd…………
  Angelique
  Groningen

  • Als ik ga slapen zet ik zachtjes m’n iPod aan met relaxte pianomuziek. Het is helaas dan niet stil, maar alles beter dan een pieptoon die als het stil is natuurlijk als veel harder wordt ervaren.
   Misschien een goeie tip?

   • Ik zet ook mn i-phone aan…met daarop honderd klassiekers achterelkaar…die zet ik dan op shuffle en continue….en dan maar hopen dat ik de pauzes niet hoor!

  • Hoi. Ook ik word er helemaal gek van. Een hevige bromtoon links en piep rechts en oren die steeds dicht gaan zitten. Ik heb s’nachts een cd op met zee geluiden. En af en toe een slaaptablet. Ze zijn verslavend dus niet elke dag.

 29. Roberto Gomera says:

  Heb al zo’n 20 jaar last van een hoge toon in beide oren, kan er mee leven, maar stilte is er NOOIT. Daarnaast voortschrijdend gehoorverlies, vooral in de hoge tonen. Omgeving snapt weinig van wat dit met mij doet. Harde geluiden gaan al snel over de pijngrens. Veel wind of fietsen is een verschrikking met twee hoorapparaten (ondanks ruisonderdrukking). Zou er een lief ding voor overhebben om van de tinnitus verlost te zijn. Een goede vriendin legt het verband met radiosmog, dus mobiele telefoon en andere mobiele apparaten. Zou best kunnen, ik weet het echt niet. Opvallend is wel dat het bij mij ontstond in de tijd dat mobiele apparaten en zendmasten steeds vaker voorkwamen. Heb helaas geen duizenden op de bank (leef van een piepklein prepensioentje), dus wacht maar weer gelaten af tot de dag komt dat het behandeld kan worden zonder dat het een kaptaal moet kosten.

 30. Sander Lammers says:

  Hoi, Sander hier. ( 55 jr )

  Heb sinds 2008 Tinnitus met een en dezelfde fluittoon in mijn linkkeroor.
  De neurostimulator heb ik 1 en een 1/2 jaar gebruikt en om de paar weken af laten stellen in het ziekenhuis in Osnabrück. Ik kwam erachter dat mijn Tinnitus toon in mijn oor cq hoofd zich boven de 9500 Hertsz bevindt en dat daardoor de neurostimulator voor mij niet in het gebied ligt waarbij herstel kan optreden.
  Het apparaat dient dus via een computer programma verteld te worden welke 4 signalen de client dient te gebruiken zo’n 4 tot 6 uur per dag!
  Bij mij dus helaas niet gelukt.
  Hoop dat het bij de mensen met een juiste Tinnitus toon onder de 9500 Hertsz gaat lukken. Mij kostte het apparaat en de behandeling samen 3500 euro.
  Wil jij mij wat vragen hierover, mail mij dan en ik zal jou zsm mijn ervaring delen voor zover ik hierboven niet verteld heb.
  slammers556@gmail.com
  Warme groet, Sander

 31. Het zou fantastisch zijn om zonder die herrie in mijn hoofd verder te mogen leven.
  Jammer dat er weer een prijskaartje aan hangt.

  • Die behandeling is er al jaren via ziekenhuis in samenwerking met Schönenberg . Met maskeer ruis onderdrukkers. Inclusief vergoeding via Zoegverzeker. Zie mijn andere reacties. Jack

 32. Klinkt erg goed, alleen een beetje raar dat 78 procent van de 24 mensen neer zou komen op 18.72 personen die geen last meer hebben?

 33. Ammer Reduron says:

  In 2009 ontstond bij mij geleidelijk en bij vlagen tinnitus, in 2012 werd dit permanent en invaliderend met alle gevolgen van dien. In 2008 had ik een woning gekocht, ik had een goede baan, alles op de rit en dat is vrijwel allemaal inelkaar gezakt. Rechtzaken tegen het UWV en een arbeidsongeschiktheidsverzekering die niet wil betalen waar ik nog een zaak tegen heb. Tinnitus is echt een serieuze invaliderende handicap. Ik slik al jaren medicijnen maar ook die verliezen werking en zit vervolgens met een benzo verslaving. Heb alles geprobeerd en liep een tijd bij het UZA te Antwerpen. Veel mensen vallen tussen wal en schip, zorgverzekering doen moeilijk, alles gaat je tegen zitten. Elke dag is het weer een gevecht en je slaap en ritme gaat volledig om, je leeft niet, je overleeft. Nou ben ik gelukkig iemand die redelijk positief in het leven staat en toch geniet van de goede dingen die er nog zijn, maar het is en blijft een kunst. Leven met tinnitus is een leven van pieken en diepe dalen, het went nooit ondanks het feit dat je weet dat je het hebt en of accepteert. Ik hoop vanuit het diepste van mijn hart dat er ooit echt wat voor komt. Mijn leven als jonge dertiger is totaal verwoest en je leeft in een zeer kwetsbare positie waarin van alles kan gebeuren, al helemaal omdat het gros van de mensen totaal niet weet of zich kan voorstellen hoe dit precies is om hier 24/7 mee rond te lopen, hoeveel energie het zuigt, hoe intimiderend het is etc. We kunnen alleen maar hopen. Aan een ieder, veel liefde en sterkte! Ammer Reduron

  • Hallo lotgenoten, ik heb zelf al 25 jaar tinitus en epilepsie, en de hele godsganse dag door herrie in mijn hoofd, wat verschild van een tram die afremt, tot een zware brom die mij uit mijn evenwicht trekt, de decibellen willen nog wel eens verschillen, als ik een griep onder de leden heb dan is het keihard, en meestal voor dat ik ook echt griep krijg dan word ik gewaarschuwd door mijn geluid dat ik iets onder de leden heb…heb ook hoortoestelletjes gehad, mocht niet baten , ben nu links doof voor externe geluiden, maar hoor wel die herrie in mijn hoofd, en rechts is nu ook al aan de beurt, ik zot in de tandtechniek, de slechtste plek waar je je maar kan bevinden als je tinitus hebt, mijn werk lijd er erg onder, concetratie word slechter maar ben ook zeer prikkelbaar en moet mezelf in de had houden dat ik geen woede uitbarstingen krijg, dan maar een huilbui…ik schaam me er voor omdat het ook niet te bevatten is voor een ander waar je dagelijks tegen vecht, ben er inmiddels zo moe van dat ik het nut niet meer zie om er nog tegen te vechten, daar ben ik gewoon eerlijk in…..groetjes linda

 34. Ik krijg last van mijn oren door ultrasoon geluid van een kattenverjager? Het geluid drukt gigantisch op je oren waardoor ik oorpijn klachten krijg. Herkenbaar? Zie ook pieptonen punt nl.

 35. danny velthuis says:

  Hopen dat het een behandeling wordt die hier in holland ook aanslaat en door de Zorgverzekeraars vergoed wordt.
  Ik heb er zelf namelijk ook veel last van. Bij mij is het nooit eens lekker stil. altijd is er een piepend geluid aanwezig. Super irritant.

 36. Het is te hopen dat er echt iets op de markt komt. Het geluid is af en toe niet te verdragen met alle gevolgen van dien!

 37. Sinds ongeveer tien jaar last van tinnitus. Het oorsuizen bij mij kwam spontaan, zonder enige aanleiding. In het begin schrok ik er hevig van en het was zo heftig dat ik met mijn hoofd tussen mijn benen zat. In de loop van de jaren ben ik er aan gaan wennen ondanks het feit dat ik er 24 uur per dag er last van heb.
  Heel veel vrienden en kennissen kunnen zich niet voorstellen hoe heftig het is.
  Mijn ruis overtreft het geluid van de de afzuigkap, vaatwasser, wasmachine, stofzuiger en het geluid van de TV staat permanent op een hoog volume wat heel vervelend is voor de omgeving. Een enkele keer is het voor een aantal minuten weg en prijs ik mij even gelukkig maar dat is helaas van korte duur. Gelukkig kan ik nog redelijk functioneren maar wordt er wel ontzettend moe van, Eerlijkheidshalve gebied mij te zeggen dat ik van geluk mag spreken dat ik een ruis heb. IK moet er niet aan denken dat iedere dag de trein voorbij komt of de machinist met zijn fluitje. Ook in mijn omgeving zijn er helaas mensen door afgekeurd. Wat een ellende. Ooit hoop ik dat alles tot het verleden hoort, niet alleen voor mij maar zeker voor hen die het veel erger hebben.
  Heel veel sterkte lotgenoten.

 38. conny zijdeveld says:

  ik denk eraan dat ik het ook heb in een zeer ernstige vorm en ik weet niet hoe anderen het doen maar ik kan en wil er niet mee verder leven; zit in een euthanasietraject en als dat nog lang gaat duren want er is een wachtlijst maak ik zelf een einde aan mijn leven;word knettergek en daarbij heb ik nog meerdere gezondheidsproblemen; ben er zelfs al gedwongen voor opgenomen geweest; ik bid iedere dag dat ik niet meer wakker word als ik al slaap

  • t. minnema ternaard says:

   Conny ik snap het wel een beetje want ik heb het al jaren ,maar, en dat heb ik ook gedaan, ga naar een goeie christelijke Gemeente en laat je op grond van Jacobus 5 zalven en zie uit naar genezing van Boven want Jezus is onze Heelmeester en in ieder geval zal je er beter mee om kunnen gaan,ik schrijf uit ervaring mijn oorsuizen is niet ov er maar kan er mee om gaan en dat laatste wat je schrijft doe het niet want dat is geen oplossing want de dood is geen oplossing .
   Ik reageerde even omdat je het over bidden had.

   • conny zijxeveld says:

    Ik reageer wel laat maar wil je toch bedanken voor jouw bemoedigende worden….ik heb ook een partner met veel onbegrip…hoe gaat het inmiddels met jou…warme groet Conny

    • Goedemiddag Conny
     Bedankt voor je reactie
     Beter laat dan nooit toch iedere reactie is welkom
     Je vroeg of mijn omgeving begrip had daar moet ik nee op antwoorden ik het begin heb ik mij 3 kinderen het geluid laten horen ze waren natuurlijk verbaasd dat ik dat constant hoorde maar dat gaat snel voorbij ik begrijp dat wel natuurlijk ermee leven dat is een ieders remedie dus proberen de ene dag beter dan de andere voor jou wel herkenbaar ik blijf Googelen om ook maar iets te vinden echter weinig resultaat
     Ik moet zeggen dat ik er iets beter mee om gaat dan in het begin dus hoop ik dat het gewenproces langzaam op gang komt maar wennen doet het nooit
     Het ergste vind ik dat ik mijn hobby muziek moest opgeven
     Ik ben er van overtuigd dat er uiteindelijk toch iets gevonden wordt hopelijk kunnen wij allen nog een rustige tijd hebben
     Voor jou veel sterkte
     Groetjes
     Cor

  • Cor van de Plas says:

   Beste Conny
   Ik snap je verhaal ook ik heb geen zin om zo verder te leven mijn tinnitus is onstaan door de dood van mijn vrouw (suïcide) 8 jaar geleden dat heef zo,n enorme impact op mijn leven dat het verder niet meer hoeft echter ik heb nog kinderen en kleinkinderen, ik zou het laf van mezelf vinden om zelfmoord te plegen, dus probeer ik dagelijks te overleven ik heb allerlei trainingen etc, gehad niets helpt, dus ook ik moet ermee leven toch probeer ik het
   Ik wens je veel kracht en sterkte toe
   Cor

   • conny zijxeveld says:

    Ik reageer wel laat maar wil je bexanken voor jouw bemoedigende woorden; ik heb ook een partner die er niets van begrijpt; heb jij steun uit jouw omgeving; ik kan er na 6 jaar nog steeds niet aan wennen…groet Conny

   • conny zijdeveld says:

    Wel wat laat maar bedankt voor jouw bemoedigende woorden….mijn partner begrijpt er niets van….ik ben verslaafd aan benzo’s…heb jij steun uit jouw omgeving……groet Conny

    • Gerard Janssen says:

     Beste Conny, iemand anders die geen T kent of zelf heeft ervaren kan het ook niet begrijpen. Je moet het eerst zelf hebben ervaren. Mjn partner zei laatst zelfs oh heb je er nog last van dan, want ik hoor je er niet veel meer over. Men realiseert zich dat het nooit weg is (gelukkig bij mij wel af en toe stukken minder). Ik vertrouw er op dat er een keer een oplossing komt ;-).

 39. Destijds ben ik genezen van tinnitus door een behandeling te volgen in Duitsland met presnisolon. Op oorsuizen.net vind je meer info.

 40. G. de Vries says:

  Piepen, suizen, sissen, brommen en ronken nadat ik met explosieven heb gewerkt en een paar keer een vuurwapen is afgegaan zonder gehoorbescherming, beheerst het mijn leven tot op een zekere hoogte, kan nog slapen en inderdaad met achtergrond geluid is het een stuk minder, ik zou er toch heel graag vanaf willen maar als ik lees wat de kosten zijn begint het nog harder te piepen enzo, ik hoop dat er snel een betaalbare oplossing komt.

 41. R. v Immerseel says:

  Zie dat het merendeel van de mensen er niet veel van begrijpt. Omdat je last krijgt van de suis of piep ga je eerst via de Dokter naar een KNO-arts. Daar zit je dus fout. Die kunnen je niet helpen. Sinds de MRI-scan weet men dat het in je hersenen zit. Het ontstaan van de piep of suis is op vele manieren mogelijk. Hard geluid, stress, depressie enz…
  Men is op de hele wereld bezig om een oplossing te zoeken voor dit ernstige probleem.
  In het artikel heeft men het niet over een ruisonderdrukker maar gaat het om bepaalde toonhoogtes die net naast de toonhoogte zit van de patient. Zo worden de hersenen voor de gek gehouden. De aanname op dit moment is dat de patient toonhoogtes mist en de hersenen dit gemis aanvullen door extra hard hun best te doen. Dit geeft de ervaring van een geluid in je hoofd. Zijn je hersenen die hun best doen. Door zes uur per dag die geluidjes te horen zou de kans bestaan dat de hersenen tot rust komen?
  Heb zelf al heel lang tinnitus maar meestal één keer per week is het er niet.
  Hou moed mensen want er komt een oplossing. Zal niet zo lang meer duren.
  Is voor de pillendraaiersindustrie een goudmijn als het lukt.

 42. R. v Immerseel says:

  Nog iets. Wij tinnituspatienten kunnen één ding heel goed en dat is te luisteren naar je eigen suis of piep. Harde geluiden probeer je nu te ontlopen want je denkt dat je daar niet meer tegen kan. De TRT-behandeling zou je een andere kijk geven op je tinnitus.
  Heeft niet met het artikel te maken maar deze behandeling schijnt veel te helpen.

 43. Ik ben blij dat de medische wereld nu vorderingen maakt met tinnitus. Alleen dat helpt al dat je je minder druk maakt over deze aandoening. Hoe meer je er aan denkt des te erger dat het wordt.

 44. Wauw, als ik al die reacties zie denk ik van, O ik ben toch niet de enige die 24/7 last heeft van tinnitus. Ik ben pas 25 jaar en ik heb al 4 jaar last van deze aandoening, bij mij ontstond het na kaakproblemen ineens uit het niets. Diversen dingen al geprobeerd zoals acupunctuur, fysio maar helaas zonder resultaat. Wat zou het geweldig zijn als dit zou helpen, heerlijk zou ik het vinden om in stilte in slaap te kunnen vallen of om ongestoord naar de vogeltjes te luisteren in de tuin. Nooit gedacht dat je dat echt kon missen, stilte. Het zou echt fantastisch zijn, eindelijk rust in mijn hoofd wat de meeste mensen hier ook wel zullen herkennen denk ik. Maar ik juich zeker niet te vroeg want ik heb al diverse artikelen als deze voorbij zien komen, ook van jaren oud en geen enkele behandeling is echt effectief en bewezen. Dat stukje van je “hersenen in de maling” nemen klinkt wel logisch en wat geloofwaardiger. Fingers crossed!

 45. Lees te veel erover maar de oplossing is er nog nog niet vind dat er jammer ik denk zelf degene die met voorstellen komen zij hebben zelf geen oorsuizen. Pas geleden heeft hier nog iemand zelfmoord gepleegd zij kon het niet meer aan hoeveel volgers moeten er nog komen dat de wetenschap het serieus gaat nemen .ik heb het mijn nichtje heeft het en mijn zus heeft het ook

  • schatrting is dat 1 miljoen mensen het hebben, dat is zo ongeveer 5% van de bevolking!

  • Mijn vader kreeg het een jaar of 6 geleden. Ik enkele weken later. Die ouwe van me is er zwaar depressief van geworden. Liep zelfs met zelfmoordneigingen rond. Gelukg heeft hij ht nu geacepteerd en gaat ht beter met hem. Ik zelf heb er ook moeite mee gehad. Toen is de acceptatie gekomen. Maar nu lijkt die tandartsboor in mijn oor steeds erger te worden qua geluid en krijg ik ht weer erg moeilijk op dit moment. Ik ben nu 45 jaar oud. Als je dan wel een sdenkt zo nog 30 jaar door te moeten leven is dat best wel zwaar. Slapen doe ik alleen onder zware medicijnen. Want snachts is het een verschrikking…..ik hoop dan ook zo voor ons allemaal dat er eens een genezing komt die ons verlost van dit verschrikkelijke geluid 24/7 dat ons teistert. Je sociale leven is volledig naar de kloten gegaan. Bij mij althans. Gewoon omdat je gemoedstoestand er zwaar onder lijd. Ik droom er zo van om weer volledige stilte in mijn hoofd te horen, dat is met een pen gewoon niet te beschrijven. Ik type dit nu terwijl het bijna 2 uur in de nacht is en weer niet kan slapen weer. Zelfs niet met de vele medicijnen. Laat er AUB een genezing komen. Als iemand echt iets weet tegen tinnitus laat het hem dan AUB nu zeggen!!???

 46. Lees ook erg veel over oorsuizen en alles wat daar mee te maken heeft. Ik heb ook al deze geluiden varierend van zacht suizen tot een keiharde fluittoon die gewoon pijn doet. Alleen bij mij is de oorzaak meniére. De KNO artsen zeggen:”leer er mee leven”. dat is na ruim 45 jaar (ben nu 68) nog steeds zo. Na elke aanval van meniére wordt je ook weer een beetje dover door de beschadiging die dan optreed aan je binnenoor. Gek wordt je er van. Heb ook momenten gehad dat ik dacht “moet ik zo doorleven”. Niets helpt, ook geen hoorapparaten. Heb jaren geleden in Amerika nog onderziek laten doen. Hetzelfde resultaat. Leer er mee omgaan!! Nu vraag ik me af of deze therapie ook bij meniérepatiënten zou kunnen werken.

 47. Leuk om te horen dat we hier allemaal tinnitus hebben. Dat geeft me toch wat meer moed en zelfs een glimlach. Heb persoonlijk ook tinnitus en aan 2 kanten. Mijn linkeroor daar hoor ik niet meer goed mee, en dus denk ik dat ik daar dan minder last van heb. Mijn rechteroor heeft het heel erg. Maar dat is nu net de oor waardoor ik nog iets of wat een onderscheid kan maken in de verschillende toonhoogtes. Druk ik mijn rechteroor dicht is het juist of ik onderwater zit. Door de twee oren beschadigd te hebben zit het geluid bij mij nu net in het midden. Ergens in het midden van mijn hoofd hoor ik een continue pieptoon, alsof de beeldbuis slecht is afgestemd. Dit geluid maar in frequentie veel veel hoger, en veel veel luider. Door de jaren heen heb ik het wel leren accepteren. En moet toegeven dat er af en toe betere dagen zijn. Het geluid van de zee, of een lichte wind brengt me tot rust. Maar luide gesprekken, een bord dat neergezet wordt, een mes dat valt, iemand die hoest…. daar kan ik nog altijd niet tegen. Veel praten kan ik al helemaal niet. Teveel geluid – wat anderen normaal vinden – en ik moet me weer afzonderen. Gisteren na een paar jaren terug op cafe met een heel deel mensen. De akoestiek was niet te houden. Helaas ook weer oordopjes vergeten mee te nemen. Ben moeten gaan lopen en moeten bekomen in een stille steeg. Dat ontneemt nog altijd mijn energie. Bij het slapengaan doe ik ook meestal oordopjes in. Dit omdat ik me dan kan focussen op mijn ademhaling. Door me te horen ademhalen, denk ik minder aan het geluid en kan ik in slaap vallen. Dit zijn dan de goede dagen…
  Jammer inderdaad dat er nog geen oplossing voor is. Want niemand kan zich denkelijk echt inbeelden hoe het voelt, en wat voor gevolgen dat dit heeft op iemands sociaal gedrag. Moet er nog een beetje tuut zijn 🙂

  • Helemaal herkenbaar… wat ik nog het ergste vind, is dat niemand je begrijpt (het feit dat je moe wordt, ff niemand om je heen wil, even moet gaan slapen, werken maar voor een bepaalde tijd per dag mogelijk is etc etc.

 48. Dit werkt dus op ongeveer op deze manier;

  http://www.audionotch.com/app/tune/

  Geef het een kans, zou ik zeggen

 49. Zeer herkenbaar allemaal. Ik ben 58 jr en heb sinds 2008 (door hele foute medicijnen) een variatie aan piepen in mijn hoofd van 80 dB (soms harder). Ik wist al gelijk dat ik ‘er maar mee moest leren leven’. En inderdaad ook dezelfde reacties gekregen: “Nou lijkt me lastig, hoor…”
  Via het audiologisch centrum heb ik ook aangepaste maskeerders met afstandsbediening (drie programma’s en een volumeregelaar). Toen nog volledig vergoed (nu echter nog maar voor 75%!, lees de polis maar goed). Dus ik moet het voorlopig maar met deze doen, terwijl één maskeerder niet meer de signalen van de a.b. ontvangt en mijn onderhoudscontract bij Schoonenberg ook is afgelopen, welke niet voor mijn oude maskeerders kan worden verlengd.
  Ik geloof best dat en een miljoen mensen zijn die hieraan lijden. Bij het audiologisch centrum vertelde men mij dat 80% met tinnitusklachten komt.
  Ook ik heb pas na een rechtszaak tegen het UVW mijn gelijk gekregen (mede door het rapport van het audiologisch centrum) en ben nu voor 65% afgekeurd. Ik kan nooit meer biologieles geven in het VO (huilen), maar eerlijk gezegd ben ik na een hele periode tegenstribbelen (je wilt het niet, je wilt gewoon leuk doorleven) nu zo moe dat ik het eindelijk heb geaccepteert en inzie dat ik eigenlijk helemaal niet meer kan werken.
  Ook ik heb tegelijkertijd hyperacusus. Harde geluiden zoals bestek op een bord, een vallende pallet in een supermarkt, een claxon vlak in de buurt brengen mij tot inwendige razernij. Dat gaat zó over mijn pijngrens heen.
  Ik vind mezelf helemaal geen leuk mens meer. Ik heb hele aardige lieve buren, familie, nog een paar trouwe vrienden. Ik probeer het steeds maar ik word doodmoe als ik zelf moet praten en als het maar een beetje druk is (harde stemmen door elkaar) dan gaat het gonzen in mijn hoofd, de piep wordt dan oorverdovend en word ik duizelig. Dus ik vermijd mensen.
  Mijn leven is zo ongelooflijk saai geworden, maar tegelijkertijd een gevecht tegen ‘de piep’, 24/7. Afleiding door muziek 24/7 (dus ook bij het inslapen); slaappillen, maar toch voortdurend wakker worden; drank om het even te verdoven; soms de maskeerders maar uit omdat de piep nog harder is dan het topvolume van de maskeerders; met mijn hoofd tussen mijn benen.
  Mijn hersens zijn zo overprikkeld dat ook lezen, tv kijken en een computerscherm vermoeiend is.
  Als ik me helemaal zou laten afkeuren blijft er niet veel meer over, alleen nog ‘die gekmakende piep’ en verder een bijzonder saai leven.
  Ik ben hierdoor depressief geworden (geen wonder) omdat de toekomst er steeds sommberder uitziet (ben ook bij Psychiaters en psychologen geweest, alsof dat helpt). Ik heb ook diverse andere lichamelijke klachten gekregen. Ik weet niet of dat hierdoor komt maar het zou me niet verbazen.
  En geen hoop op genezing.
  Accepteren doe ik het wel, maar ik heb heel veel moeite om nog positief te blijven.
  Dus ik denk er ook vaak over om er maar gewoon een einde aan te maken.
  Dat is tot nu toe alleen nog maar bij denken gebleven. Ik leef op dit moment bij de dag en houd heel veel rekening met mezelf……
  Maar of dat leuk is?!
  Wonderbaarlijk is wel dat zo’n grote groep in de anonimiteit blijft. Veel mensen hebben nog nooit van tinnitus en hyperacusus gehoord. Maar het is met ons zo dat wij ons niet laten horen of zien. Dat is veel te vermoeiend. En we weten allemaal dat er toch niets aan te doen is (wie heeft er nou energie om al die nieuwe wetenschappelijke mogelijke oplossingen te gaan uitproberen?) dus we trekken ons terug.
  Ik kijk normaal nooit op dit soort sites (ontkenning, te confronterend), maar nu perongeluk wel en na het lezen van al deze reacties kwam dit allemaal bij mij naar boven.
  Ik ben blij dat ik dit eens een keer kwijt kon en dat jullie het allemaal begrijpen.

  Vriendelijke groet,
  Petra

 50. Ik ben zelf laatst aan de slag geweest met (gratis) online toongenerators;
  – ontdek je frequentie van je tinnitus met een toongenerator
  – creëer een audiobestand met een ruis of piep op of rond deze frequentie (met een beetje zoeken kan dit gratis online)
  – sla dit op op een mp3-speler of iets dergelijks
  – speel het audiobestand af als tinnitus-therapie

  (uiteraard alles op eigen risico, en zet je mp3-speler niet te hard, anders kan je …tinnitus(!) krijgen…)

 51. Wim Hoogendorp. says:

  Mijn echtgenote had last van Tinnitus.
  Sinds zij water gebruikt met toegevoegde pH-druppels (natrium- en kaliumhydroxide) is dat probleem nagenoeg verdwenen.

  • Welke pH is dat dan zuur (pH 4-5) of basisch (8-9)?
   NaOH en KOH kunnen ernstige brandwonden veroorzaken!

  • In het water druppelen of in je oren?

   • Wim Hoogendorp. says:

    Geconcentreerde oplossing in een glas drinkwater druppelen zodat de pH ca. 9 of iets hoger wordt..

    • en dan opdrinken en brandwonden op je tong krijgen?

     • Wim Hoogendorp. says:

      De hooggeconcentreerde mineralen oplossing heeft een pH van 14.
      Opgelost in water zodat een pH van 9 bereikt wordt betekent een verdunning van 100.000 x.
      Drinken: alsof er een engeltje op je tong piest!

    • Dus als ik het goed begrijp ga je een glas ‘water’ drinken met een pH van ca. 9 of hoger.
     Hoe weet je wanneer het water in je glas dit niveau heeft bereikt. Staat er bijvoorbeeld op het etiket van het geconcentreerde pH product ergens aangegeven hoeveel druppels er in hoeveel ml. water moeten, of gebruik je een lakmoes papiertje?
     Misschien kun je ook gewoon BLEEKWATER drinken (pH 9,5) of nog beter: AMMONIA (pH 11,5).
     Pas wel op voor je slokdarm. De huid hiervan heeft een pH van 6.5 en loopt bij een dergelijke pH waarde (een sterk basisch/alkailsche produkt) ernstige schade op (zie voor uitleg en foto https://nl.wikipedia.org/wiki/Natronloog).
     Het vervelende is dat een acute slokdarmbloeding niet te opereren valt. Je bloedt dood.
     Maar eenmaal in de maag wordt dit deze base volkomen geneuterialiseerd.
     De maag produceert namelijk verteringsappen met een pH waarde 2.
     Dus, als je dit overleeft, loop je verder geen schade op.

     Waar ik eigenlijk heel nieuwsgierig naar ben is hoe je vrouw dit heeft overleefd en hoe dit basische produkt in haar gehoororgaan of hersenen terecht is gekomen.(Dat verschilt nl. Sommigen hebben het echt in de oren en sommigen hebben het in de hersenen). Het lichaam heeft zoveel filters voor dergelijke schadelijke stoffen (denk aan de maag, de lever, de nieren) dat het me bijna onmogelijk lijkt dat er ook maar een spoor van dit basisch product haar oren of haar hersenen heeft bereikt. Dat kan alleen als het bloed dan ook die waarde had en dat lijkt mij toch wel bijzonder sterk…..
     Ik kan het natuurlijk helemaal fout hebben, maar ik vind wel dat je bijzonder gevaarlijke adviezen geeft.

     • Wim Hoogendorp. says:

      De pH druppels waar ik aan refereer zijn al meer dan 15 jaar wereldwijd verkrijgbaar en worden in Nederland al in ca. 600 winkels verkocht.
      In de gebruiksaanwijzing wordt nauwkeurig aangegeven hoe te gebruiken.
      Persoonlijk gebruik ik het al ruim 4,5 jaar en ben springlevend.
      De pH kun je met strookjes meten of elektronisch, dat laatste is nauwkeuriger.
      Dat het geen schadelijke stoffen zijn blijkt uit het feit dat natriumbicarbonaat o.a. door de Pancreas en de nieren wordt aangemaakt.
      Als er verdere uitleg nodig is meld dat maar.

 52. Oorsuizen oftewel tinnitus? Niet iedereen die een bromtoon hoort heeft tinnius! Sommige mensen kunnen hele lage tonen horen. Zij worden hiervan hoorndol van. Meer informatie kunt u vinden op het meldpunt bromtoon informatie & advies: http://www.bromtonen.nl zij zijn telefonisch te bereiken op telefoon 06 49 13 77 77.

 53. Wim Hoogendorp. says:

  Wie heeft er al eens gedacht aan zuiveringszout inname?

  • Carol van derpoel says:

   Waar kan je dat dan kopen?
   Heb zelf al 5 jaar last van tinnitus, en heb er alles voor over om maat wat verbetering te krijgen.

   • Wim Hoogendorp. says:

    Zuiveringszout of Natriumbicarbonaat of Baking Soda of maagzout, chemische formule: NaHCO3.
    Volgens mij te koop bij elke Drogist.
    Of anders via Internet.
    Wij gebruiken een half theelepeltje in een glas water.

    • Carol van der poel says:

     Oke,ga ik morgen meteen halen.
     Hoeveel keer per dag? En hoelang voordat je resultaat merkt?
     Ik hoop dat dit werkt…dan spring ik een gat in de lucht!!

     • Wim Hoogendorp. says:

      Wij drinken hiervan minimaal 1,5 liter per dag.
      Onze dag begint met 1 tot 3 glazen.
      Tijdsbestek tot resultaat is voor een ieder anders.
      Zelfs een garantie of het helpt is helaas niet mogelijk.
      Ons motto: niet geschoten is altijd mis.

      Succes!

    • NaHCO3 (zuiveringszout) + HCl (maagzuur) ==>> NaCl (keukenzout) + H2O (water) + CO2 (koolzuur)
     Hoe zou dit tinnitus kunnen verhelpen?

     • Wim Hoogendorp. says:

      Verbetering van het zuurstoftransport via de lymfe.
      Alle organen ontvangen dan weer ongeremd zuurstof.
      Verzuring van de lymfe wordt ongedaan gemaakt.
      Bovendien is de aanbeveling NaHCO3 op te lossen in drinkwater en dat opdrinken met een nuchtere maag, dus zonder HCl aanwezigheid.

    • Bakpoeder/zuiveringszout is te koop in elke supermarkt (bij de bakafdeling)

     • Wim Hoogendorp. says:

      Bakpoeder is niet hetzelfde als Baking Soda/zuiveringszout/maagzout/steenzout/Natriumbicarbonaat/NaHCO3.
      Bakpoeder bevat (citroen)zuur om het zelfrijzend te maken..

 54. Besloten facebookgroep ‘leven met tinnitus en/of hyperacusis’:ondersteuning voor en door lotgenoten!
  http://on.fb.me/1GXpoO6

 55. Ik denk aan gaby olthuis uit Nootdorp die vorig jaar eutenasie heeft gepleegd.ik heb ook al 5 jaar tinnitus en ik snap niet dat er door artsen wordt gezegd dat je er mee moet leven.24 uur per dag herrie,ik kan niet meer concentreren en enorme vermoeidheid

 56. Ik wil dat ook. Heb er al jaren last van. Zuivere pieptoon. In beiden oren. Huisarts zegt dat er niks aan gedaan kan worden.ik wordt er inmiddels doodmoe van.

 57. Hier lees je echt de meest negatieve reacties. Zelf heb ik ruim 10 jaar Tinnitus. Links het geluid van een vertrekkende straaljager en rechts een tandartsboor. Zelfs hiermee valt te leven zonder aan zelfdoding te denken. Tinnitus is een symptoom een geen ziekte. Het is wel degelijk behandelbaar om er beter mee om te gaan.

 58. Froukje Lucassen-de zwart says:

  Mijn zeer hinderlijke oorsuizen is bijna geheel verdwenen nadat ik begonnen ben met vit B 12 injecties. zie Stichting vit B 12 tekort en site Hindrik de Jong/addison/biemer

 59. Waarom in vredesnaam dit niet vergoed kan worden.

 60. Wim Hoogendorp. says:

  Een veel voorkomende oorzaak is mineralen tekort.
  En dan met name in het geval van tinnitus: kalium.
  Een onbalans van natrium eb kalium veroorzaakt veel ellende.
  Kalium tekort veroorzaakte bij een kennis van mij: coma, intensive care opname etc.

 61. Gerard Janssen says:

  Ik slik al jaren magnesium in combinatie met kalium. Ik merk in de hoogte van het geluid geen verschil. Wel heb ik op sommige dagen rust. Ik ben er nog niet achter hoe dat komt (wel blij) of het nu door de mineralen inname komt of uit zichzelf. Na inspanning (hardlopen) en drankgebruik heb ik weer meer last. Eigenlijk is er geen peil op te trekken. Wel gebruik ik soms iphone geluiden die op ongeveer hetzelfde niveau zitten als mijn T, vreemd genoeg is de T dan even weg. Ik besef me soms, goh het is er bijna niet en dat het dan juist weer terugkomt. Ik heb het geaccepteerd dat het bljft maar hoop uiteraard wel op een oplossing. Oh ja mijn T is ontstaan door medicijngebruik (Metoprolol, Atenol bloeddrukverlagers) Medicijnen gebruik ik al jaren niet meer, maar de T is helaas gebleven.

 62. Besloten facebookgroep ‘leven met tinnitus en/of hyperacusis’ biedt ondersteuning.
  http://on.fb.me/1GXpoO6

 63. Mijn man heeft de behandeling met de neurostimulator gedaan, helaas heeft het bij hem niet geholpen, dus veel geld kwijt voor niets. Misschien dat wij er iemand anders mee blij kunnen maken, beter horen heeft toegezegd hier aan te willen meewerken, aangezien de neurostimulator opnieuw geprogrammeerd zou moeten worden.

 64. Gratis alternatief voor de BeterHoren therapie!

  https://tinnitusnotch.com/

 65. Wel vreemd dat leeftijd geen rol speelt en dat bovendien een beetje oorbeschadiging net zo snel tinnitus oplevert dan wanneer je ernstige schade hebt. Dan lijkt het toch meer op iets dat ontstaat door het lichaam zelf of misschien een bacterie of virus.

  • Daar ben ik het met je eens. Ik heb ook maar licht gehoorverlies aan mijn linker oor verlies van hoge tonen. Heb daar juist een lage piep. Rechter oor is perfect en hoor een hoge piep van 8000hz best hard. Niet logisch volgens audioloog. Maar daar blijft het bij.
   Bij mij begon het allemaal met langdurige migraine aanvallen heb binnen twee jaar chronische hoofdpijn ontwikkeld. De trigger was wel geluidstrauma. Maar het blijft een raadsel en onopgelost, trouwens die dagelijkse vreemde hoofdpijnen ook. 🙁

 66. Geloof dat bidden helpt! Vereiste voor een wonder is dat het onmogelijk is! 😉
  Vrijzijn.net

 67. Geluidstherapie kan werken, kijk is op tinnitustreater.com/nl
  Wie weet helpt dat, is iig wel betaalbaar
  Succes allen,heb sinds 6 maanden T. Zit nu in therapie bij Adelante.

 68. Hallo mede Tinnitus ervaarders. Ik heb al enige maand een constante piep in beide oren. In mijn rechteroor klinkt het alsof er 2 hoge tonen wisselend van elkaar het tinnitusspel spelen; ik kan de toonhoogte bepalen. In mijn linkeroor is de frequentie zo hoog dat ik niet duidelijk kan horen om welke toon het gaat.

  Ik ben aan het genezen, en dit doe ik zelf.

  Voor degenen die zelf verantwoordelijk zijn geweest en voor de genen die niet het gevoel hebben zelf verantwoordelijk te zijn geweest voor het verkrijgen van de Tinnitus; er is een oplossing om het Tinnitusverschijnsel te minimaliseren of te doen verdwijnen.

  Het probleem is dat de meeste mensen te lui zijn om er dagelijks serieus iets aan te doen met de juiste oefeningen. Als je leid aan Tinnitus en eronder lijd, is het mogelijk de Tinnitus aan te pakken; hiervoor zijn een aantal ingrediënten benodigd.

  Verantwoordelijkheid, Integriteit, Geloof.

  Verantwoordelijkheid in deze context betekent; het verantwoordelijkheidsgevoel hebben als ‘tinnitus-drager’ dat je hoe dan ook, bedoeld of onbedoeld de Tinnitus veroorzaakt hebt Of de verantwoordelijk nemen dat je de “drager’ bent van Tinnitus. Tinnitus speelt zich in ons hoofd af en voor een juiste heling is het van zeer groot belang dat we geen bekritiserende vingers naar anderen of instanties wijzen.
  Verantwoordelijkheid betekent ook: De verantwoordelijkheid nemen om zelfstandig de tinnitus aan te pakken.
  Het IS Mogelijk om Tinnitus te reduceren en te laten verdwijnen als we de verantwoordelijk nemen verantwoordelijk te zijn voor de Tinnitus, of we nou het gevoel hebben de Tinnitus zelf gecreëerd te hebben door bijv: luide muziek, Of dat de Tinnitus vanzelf gekomen is zonder blootstellen aan hard geluid, wij Zijn verantwoordelijk voor de Tinnitus omdat het zich in ons leven afspeelt en we kunnen niet langer de vingers wijzen naar dokters en andere behandelaars. We moeten eens ophouden met het wijzen van vingers naar instanties, dokters etc. op een bekritiserende manier en we moeten zelf het heft in Handen nemen.

  Integriteit betekent dat hetgeen wat je Zelf aan de Tinnitus wil gaan doen ook doet op dagelijkse basis. En ik bedoel niet even snel 10 minuten een bepaalde oefening doen en dan weer afgeleid op de tablet, telefoon of kijkend naar de televisie de dag voortzetten. De oefeningen en aandacht die we aan de Tinnitus verschijnselen wijden zullen misschien 1,5 a 2 uur en soms meer per dag in beslag nemen. Het is belangrijk om onszelf een Commitment te geven met de intentie:” vanaf nu ga ik elke dag 1 – 2 -3 uur werken aan mijn Tinnitus verschijnsel.

  Geloof is een belangrijke factor.
  Op internet staan zoveel verhalen dat de Tinnitus nooit meer weg te krijgen is en dat er met sommige behandelingen een klein gedeelte van de Tinnitus-ervaarders geheeld word. Geloof dat niet! Dat in de medische wetenschap in het gebied van gehoor verteld word dat er niets aan Tinnitus gedaan kan worden qua behandelingen betekent namelijk dat Tinnitus met de huidige wetenschappelijke kennis en behandelingen NIET GEGARANDEERD EXTERN BEHANDELD KAN WORDEN. Dit betekent niet dat de Tinnitus ook niet INTERN behandeld kan worden.
  Met extern bedoel ik: Instanties zoals> Beter Horen, KNO Arts, Dokters etc.
  Met intern bedoel ik: Wijzelf.

  Voordat ik ga vertellen wat er gedaan MOET worden om aan de Tinnitus een verlichting en einde te maken wil ik het volgende kwijt.

  We ervaren AllemaaL 3 fases van bewustzijn in ons leven.
  Wakker Zijn, Droomtoestand, Diepe Slaap.
  In onze Wakkere toestand waarin we onze dagelijkse dingen doen is een vorm gegeven aan onze persoonlijkheid. In de Wakker Zijn toestand ervaren we de Tinnitus.
  In onze droomtoestand en diepe slaap ervaren we Geen tinnitus en als we in onze dromen Tinnitus ervaren is het niet in elke droom terwijl de Tinnitus in onze wakkere toestand alsmaar doorgaat. Voor de degenen die zeggen dat ze 24/7 last hebben van Tinnitus; Hou Ermee Op! Dit is niet waar. Het is belangrijk om de Tinnitus te zien zoals deze ervaren word en en is belangrijk om de Tinnitus Niet te bekrachtigen of aan te moedigen door te zeggen: “ik heb er 24/7 last van’ . In feite zeg je dan: “Tinnitus, ik sta jou toe om 24/7 last te bezorgen aan mij” We ervaren alleen Tinnitus als we wakker zijn.

  Weet dat de Tinnitus ervaren word in onze wakkere staat. Zolang Tinnitus ervaren word is het alleen als we wakker zijn. Waarom zeg ik dit? Omdat de wakkere toestand waarin we onze dagelijkse dingen doen en tinnitus iets gemeen hebben.
  Namelijk het volgende: Als we wakker zijn kunnen we, tot we in slaap vallen, niet uit het wakker zijn stappen wanneer we maar willen. Probeer maar eens in slaap te vallen op commando wanneer je maar wilt. Dit lukt niet. Hetzelfde met Tinnitus; Probeer het maar eens te stoppen wanneer je maar wilt; dit lukt niet.

  We kunnen ervoor zorgen dat we kunnen slapen wanneer we maar willen op een heel eenvoudige manier. Maar om zomaar in slaap te kunnen vallen wanneer we maar willen is het van belang dat de Verantwoordelijkheid en Integriwordenteit nemen om in slaap te kunnen vallen wanneer we maar willen.Hiervoor moet wel hard gewerkt worden. Geloof is niet eens nodig, we weten allemaal dat slaap bestaat en hoeven er niet in te geloven.
  Hoe dan? Neem de verantwoordelijkheid en de integriteit om een gehele nacht buiten te lopen zonder te slapen. En als het weer ochtend word ga dan de hele dag druk bezig zijn tot het weer avond is. Als je dit hebt gedaan kan je in slaap vallen wanneer je maar wilt omdat je de verantwoordelijkheid en de integriteit hebt genomen om ERAAN TE WERKEN.

  Hetzelfde met Tinnitus, werk eraan. Niet eventjes snel paar minuten maar wees toegewijd aan het werken eraan.

  1. Accepteer Tinnitus niet maar Verzet je er niet tegen. Je hoeft Tinnitus niet te accepteren want dat kan je niet. Stop het verzet tegen Tinnitus. Verander je Verzet naar een intentie om te helen.
  2. Juiste ademhaling: adem in stappen van 4 en zo langzaam en diep mogelijk.
  Wat is ademen in stappen van 4? Inademing- vasthouden- uitademing- vasthouden.
  Doe dit zo langzaam mogelijk en zo lang mogelijk. Als je jezelf dit aanleert merk je op dat je je meer bewust bent van wat er in je lichaam gebeurt en dit leid altijd tot ontspanning. Daarnaast komt er nog eens bij dat dit goed is voor de bloedcirculatie en gezondheid.
  3. Beweeg met ademen. Maak langzame bewegingen met het hele lichaam zoals jij voelt dat het zou moeten. Begin langzaam, naderhand kan je sneller bewegen. Maak het lichaam warm.
  4 Als je opgewarmd bent, strekt dan het lichaam langzaam en lang en gebruik je ademhaling en beweging zoals jij voelt dat het moet om je livolledig te stretchen. Als je merkt dat je niet meer verder kan met een stretch,omdat je bijvoorbeeld niet lenig genoeg bent, blijf dat in die pose en relax het lichaam en de ademhaling.
  5 Doe deze Yoga Pose; https://www.youtube.com/watch?v=Sn6tR5OhHYU

  Denk niet na 1 x of 2 x doen, ” het helpt niet, ik ga weer op zoek naar iets anders” Als je dit zegt wijs je weer een vinger naar een Externe instantie.
  Blijf dit proberen en neem er de tijd voor. Het ZAL je Tinnitus na verloop van tijd doen verdwijnen en verlichten.

  Het probleem is: We denken dat we er geen tijd voor hebben. Als je dit tegen jezelf zegt is het een leugen tegen jezelf. In plaats van 2 uur naar de TV zitten staren of 2 uur op de tablet bezig te zijn kan je deze 2 uur ook gebruiken door te werken aan jezelf.

  Doe het gewoon, als je het niet kan doen omdat je geen discipline hebt of omdat je teveel met andere ideeën bezig bent ga dan naar een yoga school toe of een Tai Chi school zodat je het in groepsverband kan doen. Sommige mensen kunnen bepaalde dingen niet alleen doen.

  Waarom is deze yoga en tai chi en ademen zo belangrijk?
  Als je met de juiste intentie met je eigen weze bezig bent in een vorm van Yoga, Tai en juiste ademhaling laad je het lichaam van binnen op. Je zal het merken als je het doet. Het lichaam kan het best genezen als het gezond is en als de geest gezond is. Door tegen jezelf te zeggen dat er geen behandeling is voor Tinnitus en door tegen jezelf te zeggen dat Tinnitus niet te verminderen en weg te krijgen is ben je ongezond met je geest bezig. Zodra je tegen jezelf zegt: “hier is niets meer aan te doen” heb je jezelf alle mogelijkheid tot genezing af genomen. Creëer een gezonde geest door te zeggen.”Dat de huidige medische wetenschap zegt dat er geen “cure” bestaat voor Tinnitus wil niet zeggen dat ik mezelf niet kan genezen. Ik kan mezelf genezen van Tinnitus en ik ga eraan werken. Het kan zijn dat de huidige medische wetenschap nog niet zo ver is om een “cure’ behandeling toe te passen die gegarandeerd werkt, maar ik ga mezelf genezen”

  Alle verhalen dat Tinnitus niet te genezen is via een behandeling geldt alleen voor de huidige medische wetenschap, ze praten voor zichzelf en niet voor jou. Jij bent degeen die voor jezelf moet gaan praten.

  Yoga, Tai Chi, Ademhaling, Meditatie, Oefeningen die met verantwoordelijkheid geintegreed worden in ons dagelijks leven zorgen voor Innerlijke transformatie.

  Voornaamste TIPS:
  – Zeg niet tegen zelf dat er geen genezing is voor de Tinnitus. Maak van een vloeibare rivier die continu verandert geen ijsbaan.
  – Doe de oefeningen met de juiste intentie en vergeet de intentie niet tijdens het doen van je oefeningen. Voorbeeld; Op een moment in de dag besluit je om oefeningen te doen om jezelf te helen en de tinnitus te helen. Tijdens het doen van de oefeningen denk je aan cht wat voor boodschappen er gedaan moeten worden, welk tv programma je moet gaan opnemen, je buurvrouw die je nog moet opbellen. Stop ermee!! Blijf met je intentie bij de heling tijdens het doen van de oefeningen. Deze oefeningen werken alleen het best als je het vanuit de juiste context doet. Zet dus geen tv aan tijdens je oefeningen maar richt je aandacht op de oefeningen zelf en waarom je het doet.

  Doe het!!

  Succes! en laat je ervaringen achter voor anderen!! we zijn niet alleen!

  • Beste Raoul,

   ik heb sinds een 1,5 maand dezelfde klachten als jij. Kost mij behoorlijk wat stress, vooral de gedachte dat ik er maar mee moet leren leven! MAAR DAT WIL IK HELEMAAL NIET. ik ben vorige week begonnen met de oefeningen die jij beschrijft. Ik geloof erin! Kost veel tijd, maar die neem ik, iedere dag. Ik doe de oefeningen in de slaapkamer, waar het stil is en ik niet gestoord word. In het begin is het zoeken naar welke bewegingen je moet maken (ben nog een beetje zoekende, heb je nog tips!) Ik merk wel al dat de stress minder word door de oefeningen.

   Ik gebruik geen muziek, het is compleet stil in de slaapkamer.

 69. Jolanda Nagtegaal says:

  Als er een oplossing voor is meld ik mij heel graag aan . Ik heb het aan beide oren eerst aan mijn linker oor daar heb ik ook een oorapparaat voor maar dat draag ik zelden want daar word je niet echt blij van,een jaar naar mijn linker oor ook problemen met het rechter oor Ik probeer er zo goed als het gaat er mee te leven het is nu eenmaal zo de haardjes in het slakkenhuis van mijn oren zijn gaan liggen waarom ze zeggen door een virus of bloedpropje ik zal er mee moeten leven nooit rust in mijn hoofd

Waar denk jij aan na het lezen van dit artikel?


food-healthy-fruits-breakfast

Zet de gezond leven trend door in 2016?

In 2014 was gezond leven al een trend en ook dit jaar heeft die trend zich … [Lees verder...]

Verdriet_rouwen

Hevig rouwproces ook bij kinderen mogelijk. Soms hulp nodig bij rouw

Jaarlijks verliezen 6400 minderjarige kinderen een ouder. Een veelvoud hiervan maakt een andersoortig verlies mee, zoals het overlijden van een broer, … Lees meer ...

Astma

Piepend ademen niet altijd astma

Met een zalfje astma voorkomen? Wie weet kan het in de toekomst, zegt kinderlongarts professor Gerard Koppelman van het UMC Groningen. De hoogleraar … Lees meer ...

Kwakzalver gaf Duitse kinderen medicijnen

Een neparts heeft in het Duitse grensplaatsje Ahaus, vlakbij Enschede, een aantal kinderen onbekende middelen verstrekt die hij voor medicijnen liet … Lees meer ...

wij

Spreken en slikken – Column ALS Mariska van Gennep

De logopediste belt. Ze vraagt hoe het met Sjonny gaat, of hij al veel gebruik maakt van de spraakcomputer. Ik geef aan dat hij nog zoveel mogelijk … Lees meer ...

201404293853

Moeten we echt zo bang zijn?

Oorlog en terreur beheersen het nieuws. We leven in een angstcultuur, zegt hoogleraar Damiaan Denys (49). ,,Hoe meer we beveiligen, hoe angstiger we … Lees meer ...

Zorgverzekeraars: werelddekking moet blijven

De Nederlandse zorgverzekeraars vinden het geen goed idee dat het kabinet de werelddekking in de zorgverzekering wil afschaffen. Volgens de … Lees meer ...

ANP PHOTO ROBIN UTRECHT

Ziek worden van eten en drinken op vakantie. Kun je het met vaccinatie voorkomen?

Ben je lekker op vakantie, word je zo ziek als een hond. In Nederland kunnen we gerust water uit de kraan drinken, maar dat is niet overal zo. Maar er … Lees meer ...

kunstknie

Steeds jonger een kunstknie. Hoe lang gaat een prothese mee?

Steeds meer mensen laten hun versleten knie vervangen door een prothese. Orthopeden Pax Willemse en Paul Rijk en hun collega’s van het Medisch Centrum … Lees meer ...

Veiligheid bepalend voor keuze meeste zorgklanten

De zorgverzekeringen met beperkte keuze van ziekenhuizen zijn afgelopen maand afgestraft door de consument. Zorgverzekeringen zoals Zilveren Kruis en … Lees meer ...

huidkanker, melanoom

Huidkanker. Welke vormen zijn er? En hoe werkt het op de huidkankerpolikliniek?

Met het afwerpen van de winterkleren neemt de aandacht voor vlekken op de huid toe. Huidkanker? … Lees meer ...

Tag description
%d bloggers liken dit: