Well-being

Maak je niet zo druk mens! 7 tips voor een rustiger leven- ontspannen met Mariska van Gennep

We leven in een hele drukke wereld. Iedereen om ons heen heeft het druk, drukker, drukst. En het lijkt wel of iedereen het daar ook steeds drukker mee heeft met dat druk zijn.

12 stress

Ik kreeg laatst een bericht van een vriendin, dat ze mij zou bellen, maar dat we het allebei zo druk hebben en het daarom nog niet gedaan had. Hoezo? Volgens mij had ik dat helemaal niet gezegd.

Begin ik gelijk met tip:

  1. Je kent het wel, die blauwe blikjes met van die zachte crème erin. Na dit artikel vergeet je nooit meer wat de letters betekenen: Niet Invullen Voor een Ander. Dus als jij denkt dat iemand het druk heeft, kun je het best de telefoon pakken en dit vragen. Anders ben je aan het invullen en heb je het druk met dingen invullen die je niet zeker weet.
  2. Neem eens een dag of dagdeel vrij. Helemaal voor jezelf. En nu niet gelijk gaan volplannen met gedachten “Als ik vrij neem van de baas, dan kan ik mooi de tuin omharken (de keuken schilderen)”. Nee, ook niet met iemand iets gaan doen, dan laat je je nog vaak ompraten en doe je degene’s zin, maar helemaal lekker voor jezelf. Ga maar doen waar jij zin aan hebt.
  3. Adem in, adem uit. Als je een stressvol moment hebt, kan ik niet vaak genoeg zeggen, ga naar je ademhaling. Voel hoe je in- en weer uitademt. Neem hier een paar minuten de tijd voor (als het echt niet anders kan 3x diep in en 3x diep uitademen). Dan kun je er echt beter tegen.12 goudvis
  4. Kijk eens naar de dieren om je heen. Je huisdier zoals een hond of kat maakt zich nergens druk om en ook de goudvis niet. Ook de vogels in de bomen andere dieren maken zich niet zo druk als een mens. Waarom zouden ze ook?
  5. Niets zo goed om te ont stressen voor je lijf als beweging. Als je driemaal daags 10 minuten beweegt, verbetert je humeur en vermindert de kans op een depressie. Mooi meegenomen!
  6. Luister naar muziek als je onderweg bent (denk wel aan het verkeer om je heen). Luisteren naar muziek verlaagt je hartslag.
  7. Doe eens een dagje langzaam. Anderen zijn heel druk en jij vandaag even niet. Je doet je gewone dingen, alleen in een lekker rustig tempo. Wedden dat je best veel afkrijgt?

12 muziek

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt en ze uitprobeert, zodat je echt minder last van stress hebt. En natuurlijk kun je altijd beginnen met mediteren 😉

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht