Zorg

Het hoofd van Iris (6) – Column ADD Iris de Wit

Ik ben zo happy en t is maar goed dat ik schrijf want ik kan letterlijk wel door de computer heen springen van geluk. Als jullie dit lezen sta ik al een aantal uur te wachten voor het Ziggodome, want Iris de Wit gaat lekker naar een concert van The Script waar ik echt al weet ik veel hoe lang geleden kaartjes voor heb gekocht. En nu is het eindelijk zover!

the-script-superheroes-3
Ik ga samen met mijn beste vriendin Naomi. En nog een groter fan van een band dan ik. Ik denk eigenlijk dat ze meer over de bandleden weet dan dat de bandleden van elkaar weten. Dus dat wordt nog leuk! We hebben kaartjes voor het sta-vak, dus we gaan er megavroeg heen. En dan wachten tot de deuren open gaan zodat we helemaal vooraan kunnen staan. Dat wordt  7 uren wachten, maar met Naomi en de rest van de fanbase verveel ik me vast niet.

Festivals

Naar festivals en concerten gaan vind ik helemaal geweldig. Het begon toen ik een jaar of 13 was, Toen ben ik een naar een concert geweest van Go Back To The zoo. En toen was ik verkocht. Dit was wat ik super vond en nog veel vaker wilde gaan doen. Dus vele concerten en festivals later, ben ik me nu aan het voorbereiden op een treinrit naar Amsterdam om daar in een groot stadion naar The Script te gaan kijken. Maar dat is nog niet alles. Deze zomer ga ik ook voor het eerst naar Lowlands en daar heb ik ook pittig veel zin in.

ADD en prikkels

In een van de vorige verhalen heb ik geschreven dat ik niet gemakkelijk met mensen kan praten en dat ik het lastig vind om bij veel herrie en prikkels te zijn. Maar bij festivals en concerten is dat op de een of andere manier anders. Maar muziek brengt mensen samen en maken van duizenden stemmen 1 die meezingen met het liedje. En het is zo leuk om onder de mensen daar te zijn omdat je sowieso weet dat je 1 ding gemeen hebt met ze:  de liefde voor de band.
Daardoor vind ik het veel makkelijker om een gesprek te beginnen. Dit is ook omdat ik meestal wel kan bedenken dat de meeste mensen daar net zo vrolijk zijn en enthousiast dat ik me niet druk hoef te maken dat ik iemand ophoud, of verveel met mijn verhaal. Net als morgen als ik superlang moet wachten, word ik vrijwel verplicht om met onbekende mensen te gaan praten. Zeven uur lang je mond dicht houden ook  niet echt een optie is. Althans niet als ik zo stuiter,  omdat ik er zoveel veel zin in heb.  Het idee dat ik straks weer nieuwe mensen ga ontmoeten maakt me bang. en de reden dat ik vanavond waarschijnlijk niet kan slapen, kan ik mooi op het feit schuiven dat ik er zo veel zin in heb, maar ik heb het eigenlijk te danken aan het feit dat ik 7 uur lang met onbekende mensen ga wachten.

Internet

Ik heb geen internet op mijn telefoon, niet? Nee, echt niet! Want ik vind het idee dat je altijd afgeleid kan worden terwijl je eigenlijk moet op letten in dat vreselijke verkeer niet echt een prettig idee. En ik ben dan ook gewoon meteen zo gefixeerd op hetgene wat me afleid dat ik ook gewoon vergeet om dus af te maken waar ik mee bezig was (bijvoorbeeld oversteken) en dat is niet echt handig.
Zo ben ik ook al eens tegen een  boom aangefietst. en dat is geen geintje. Ik hoorde een leuk liedje en toen ging ik daar zo in mee dat ik mijn ogen dicht deed om nog meer te genieten en toen ben ik zo tegen een boom aan gefietst want dan vergeet ik dus gewoon dat ik aan het fietsen ben. En dan zijn er ook nog mensen die vragen ‘oh meisje gaat het wel?’ en dan door fietsen. ” ja nou eigenlijk fiets ik elke dag even tegen de boom want daar word ik best wel happy van enzo, fiets vooral door, fijne dag nog, ik blijf nog wel even liggen!’ maar dat zal hem dan wel aan mij liggen.
Bomenweg
Maar ik dwaal af, ik heb normaal geen internet  maar voor morgen heb ik toch maar een 1 daagse bundel genomen, zodat als er wat mocht zijn, of ik last krijg van mijn hoofd of heimwee dat ik toch kan praten met mijn ouders of met mijn vriend. dan heb je iets ‘veilig’ in de buurt en daar wordt ik rustig van.

Heimwee

Heimwee is een groot probleem bij mij en ik moet eerlijk zeggen dat ik geen flauw idee heb waarom ik daar in hemelsnaam last van heb. Want mijn grootste droom is om de wereld over te reizen. maar dan ga ik eindelijk naar Londen en dan zit ik op dag 3 huilend op een markt mijn beltegoed te verspillen aan het bellen van mijn moeder. Maar ik heb de trip af gemaakt!
Ik heb er al zolang ik na kan denken last van en het belemmert me in meer dingen dan dat ik zou willen, zelfs bij Naomi vind ik het heel moeilijk om te slapen. Of langer te blijven dan een aantal uur. Ik weet niet goed wat ik mis. Of waarom. Ik denk dat het het gevoel van zekerheid is wat ontbreekt want dat is nummer 1 prioriteit bij mij. Ik moet zekerheid hebben en weten waar ik aan toe ben. Maar daarom moet ik wel rekening houden met het feit dat het altijd kan gebeuren en als ik heimwee heb word ik echt gewoon ziek. Ik word misselijk krijg migraine en noem alles maar op.

Examens

Na de examens ga ik met mijn vriendinnen een week naar Centerparcs, en ik weet nu al dat het een hele opgave wordt om niet eerder naar huis te gaan en het te verprutsen voor de rest. Amber (mijn andere beste vriendin) steunt me hier heel erg in. Ik heb ook al een keer bij haar geslapen en dat ging goed.
Bij naomi slaap ik ook wel goed de laatste tijd, maar het blijft gewoon lastig. Ik probeer het wel te trainen, ook met het onverwachte idee om naar de dierentuin te gaan en dat ging ook prima. Dus daar probeer ik morgen gewoon aan te denken. Omdat als je 7 uur lang moet wachten, het heel verleidelijk word om eens goed na te gaan denken over jezelf. Althans dat vind mijn hoofd wel een leuk idee.
11070580_593071560830163_379647966_o
Maar, het mag de pret niet meer bederven. En ik heb gisteren mijn profielwerkstuk presentatie gehad, waar ik mij gewoon niet op voorbereid had, afgerond met een 9,5! Ik had alleen op een blaadje staan welke onderdelen ik moest gaan toelichten, maar daar bleef het dan ook bij. Dus ik heb het  prachtig uit mijn duim gezogen (dat is trouwens een groot voordeel van mijn add, improviseren is super simpel) en toen vonden de docent het zo geweldig en ‘goed voorbereid’ dat we mooi een 9,5 hebben binnengesleept. En dat terwijl mijn vriend ook nog aan het toekijken was, waar ik dubbel zo zenuwachtig van werd. Maar ook rustig tegelijk. Het is gecompliceerd haha. Maar dat snappen jullie vast wel.
Ik weet nu al weer een hele hoop leuke verhalen die ik jullie kan vertellen over improvisatie en mijn hoofd maar dat bewaar ik voor volgende week, het verhaal is al weer lang genoeg.
Tot volgende week!
Iris de Wit heeft ADD en HSP. Ook is ze hoogbegaafd. Die combinatie is soms erg lastig. Iedere week schrijft ze daar over op Gezondheid en Co.
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht