Well-being

“Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, maar wel jezelf” – column ontspannen Mariska van Gennep

“Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, maar wel jezelf.” Deze mooie regel las ik ergens. En het inspireerde me om meer spreuken, wijsheden en tips voor je te gaan verzamelen, waar je iets aan hebt met als thema: Rust in je hoofd.

13 todolist

De volgende (bonte) verzameling kwam ik tegen, sommigen ken je, misschien dat er een aantal nieuwen bij zijn, zodat je die kunt toepassen op het moment dat je het nodig hebt!

  • Zorgen over morgen? Die komen morgen aan de beurt. Ik leerde jaren geleden al van een kennis om per dag te kijken wat er die dag op de kalender staat. Is je dat nog te veel? Dan kun je ook per dagdeel gaan kijken wat er gepland is.
  • Gedane zaken nemen geen keer. Geen spijt over wat gebeurd is. Zoals de Engelsen zo mooi zeggen “It’s no usecrying over spoiltmilk”. Je kunt het toch niet terugdraaien, hoeveel spijt je ook hebt. Je hebt toen de keus gemaakt die het beste leek. Richt je op nu.
  • Rust in je huis is rust in je hoofd. Een chaos in je huis geeft vaak chaos in je hoofd. Opruimen helpt ook ruimte in je hoofd creëren.
  • Tussen het volhouden door, mag je best even uitrusten. Pauzes zijn heel belangrijk voor je, om even op adem of om even op andere gedachten te komen (de boog kan niet altijd gespannen zijn).
  • Accepteer jezelf. Heel lastig natuurlijk, want je hebt jezelf altijd bij je. Op leuke en ook op minder leuke momenten. Toch raadzaam om ook je mindere kanten te willen zien, die horen ook bij jou.
  • Maak geen lijst van 100 dingen-die-je-vandaag-wilt-doen. Gaat je niet lukken. Haal de dingen van de lijst die later gedaan kunnen of moeten worden, of als het kan schrap er een aantal.
  • “Nu even niet”. In plaats van altijd direct ja zeggen, kun je vragen of het later kan, of dat misschien iemand anders het kan doen. Scheelt je stress en je zegt ook niet direct nee.

13 inspiratie

Wat de titel betreft: luister naar je eigen gevoel. Wat wil ik eigenlijk? Veel succes met testen!

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht