Voeding

Recept havermout ontbijt smoothie

Ik hoor regelmatig mensen zeggen: voor het maken van havermoutpap heb ik geen tijd ‘s ochtends! Of ik vind de structuur van havermout niet prettig. Uitspraken van mensen die wel graag dagelijks hun ochtend willen beginnen met havermout maar eigenlijk op zoek zijn naar een goed alternatief. Nou ik zou je zeggen, die is heel simpel.

havermout ontbijt smoothie

Maak voortaan een havermout-ontbijt smoothie. In een paar minuten (lees: 1,5 minuut) is jouw havermout ontbijt klaar. Drink hem direct op of neem hem mee in een beker en drink op terwijl je onderweg bent naar je werk/ school. Zo makkelijk kan het zijn. Geen excuses meer dat je ‘s ochtends geen tijd hebt of dat het niet lukt om op de vroege ochtend te ontbijten. Hier is je oplossing!

Deze ontbijt smoothie kun je maken met je eigen favoriete vruchten, zorg dat de basis altijd bestaat uit melk (of water) en havermout en vervolgens voeg je maar toe wat je lekker vindt 😉 In plaats van blauwe bessen is een sinaasappel bijvoorbeeld ook erg lekker.

Eet jij liever een warme havermoutpap? Neem dan een kijkje op mijn blog www.fitfoodiejolanda.nl voor volop inspiratie!

havermout smoothie ontbijt

 Ingrediënten

  • 200 ml melk (amandelmelk, rijstmelk, sojamelk, gewone melk) Ik gebruikte ongezoete amandelmelk
  • 35 gram havermout
  • halve banaan
  • handje verse blauwe bessen
  • of fruit naar eigen keuze

Bereidingswijze

Doe alle bovenstaande ingrediënten in de blender en blenden maar! Easy as that!

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht