Zorg

Het hoofd van Iris (7) – Column ADD

Weetje hoe geweldig The Script was? MEGA geweldig.  En de trein was ook super leuk, gewoon omdat het een trein was. Aangekomen in Amsterdam begon het wachten, en t wachten hield echt maar niet op. Het was zo  koud, maar gelukkig was het gezellig en had Naomi het geweldige idee gehad om een deken mee te nemen. Tot mijn verbazing ging het gesprek beginnen met andere mensen, waar ik zo tegenop zag, mij goed af. 

IMG_1411
We ontmoette een stel gekke meiden die van de gelegenheid gebruik maakte om midden in het wachtpad te gaan picknicken met drop toffees en wodka.  Als je in de kou zit 7 uur lang, en dan al om half 1 begint aan je eerste plastic beker wodka, ben je rond een uur of 5 toch echt wel goed dronken. Ik niet hoor. Ik wilde t risico niet lopen niks meer van het concert te kunnen herinneren.

Concert

IMG_1418
Het was geweldig. Ik heb mij helemaal doodgelachen om hun rare fratsen. Ze wilden ons alles geven, ik vond van de week nog droptoffee’s in mijn tas, die hadden ze er blijkbaar ook ingegooid. Op een gegeven moment kon ik best wel goed met één van die meiden praten, maar misschien kwam dat ook omdat zij toch al aardig wat wodka had genuttigd, en zijn we samen uit de wachtrij gegaan op zoek naar een toilet.
Zonder Naomi, die had het ook wel leuk met de rest van de mensen. Ik ging dus met een meisje die ik net kende, naar een restaurantje om met de grootste puppyoogjes te vragen of we alsjeblieft even mochten plassen.

Rennen

Toen we terug kwamen hadden we net een of andere spitsuur gemist waarin iedereen op was gestaan en naar voren was gerend. waarbij Naomi net onze tassen had kunnen redden maar onze deken en sjaal zijn helaas achter gebleven. Anderhalf uur van tevoren moesten we dus al staan, als sardientjes in een blik.
En helemaal verdrukt worden door mensen vind ik dus echt gewoon niet fijn. Zeker niet als dat ook nog eens anderhalf uur aanhoudt, want zoals ik in mijn vorige al column schreef, als een bepaalde vervelende prikkel heel lang aanhoudt, en ik niet weg kan, wat duidelijk het geval was in een wachtrij, kan dat een bui of paniek aanval veroorzaken.
Ik heb toen met mijn vriendAlex gebeld. En ook al verstond ik helemaal niks van hem omdat iedereen zo aan t gillen was, stelde het me eventjes gerust. Hij had me nog een keer eerder gebeld die dag om te vragen of het allemaal wat goed ging, en dat hij trots op me was dat ik aan het praten was met nieuwe mensen. Hoe lief!

Flesje

Ook was Naomi heel bezorgd en verzorgend richting mij toe en pakte mijn hand vast. En vertelde me dat het allemaal goed kwam, de lieverd.  Toen gingen de deuren open en begon iedereen ineens keihard te duwen en drukken en schreeuwen waardoor ik Naomi haar hand los moest laten en mijzelf even moest redden. Ik overdrijf niet als ik zeg dat als ik mijn voeten van de grond had getrokken ik nog vooruit was gekomen zo dicht was iedereen op elkaar gedrukt.
Toen raakte ik volledig in paniek, en toen ik na het kaartje scannen  wat water wilde drinken uit mijn flesje, omdat ik helemaal in tranen en aan het shaken was, kwam er een man naar me toe en moest ik mijn prachtige flesje weg gooien. Het boeide de man geen zak dat ik een halve paniekaanval had en wat wilde drinken om de hyperventilatie te voorkomen. Ik mocht niet verder voor ik mijn flesje had weg gegooid. Nou toen moest ik mijn volledige flesje dus weg gooien, en het was serieus een Dopper-flesje en die zijn megaduur dus ik was nog meer van streek.
Dit is dus ook waar ik me zo aan kan ergeren, het onbegrip van zulke mensen. Waardoor het de chaos in mijn hoofd alleen maar erger maakt. Kon ik die stempel soms maar op mijn voorhoofd plakken, zovan ‘Ik lieg niet en heb dit nú nodig’  Maar Naomi was er en  toen gingen we heel hard rennen en werden we ook nog gevolgd door een cameraman die ons al filmend achterna rende, en ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik ben dus niet echt bepaald aantrekkelijk als ik ren dus hopelijk zien we die beelden nergens terug!   En vonden we een prachtig plekje bijna vooraan! Ik had ondertussen met mijn moeder gebeld om sorry te zeggen van het flesje en dat ik wel een nieuwe zou kopen.

Het optreden

Naomi gaf me en knuffel en hebben we afgesproken er een top avond van te maken. Nou en een top avond dat was het hoor! Het voorprogramma was zo geweldig, er was een jongen die de mannen van The Script zo van straat hadden geplukt en voor een groot uitverkocht Ziggodome hadden neergezet.  Hij stond daar dus gewoon met zijn gitaar   ‘Hoi, ik ben nieuw hier en als je wilt moet je maar even naar mijn muziek luisteren’. Het was geweldig om dat te zien, omdat hij nog heerlijk ‘gewoon’ was.
Het tweede voorprogramma was de zanger die ook  ‘Written in the stars’ zingt en die man kon een partij rappen. Mijn hemel. Normaal is het niet mijn smaak, maar hij rapte zelfs op Tsunami. Helemaal opgewarmd van het mooie voorprogramma en al moe van het losgaan kwam The Script op en mijn hemel! dan krijg ik zulke vlinders in mijn buik, nouja laten we zeggen, de hele dierentuin in mijn buik. We hadden hier over de 130 dagen op gewacht en daar kwamen ze eindelijk!
IMG_1415
Nou ik moet zeggen, van het eerste liedje hebben we weinig gehoord want iedereen gilde. Maar, ik moet toegeven dat ik zelf geen haar beter was en samen met Naomi lekker heb mee gegild.
Het maakte alle kou van buiten en de verdrukking en het niet verstaan van de telefoon goed.
Het was zo’n prachtige ervaring. Iedereen deed op een gegeven moment allemaal het lampje van de telefoon aan en dat zag er zo adembenemend uit. Onbeschrijfelijk, alsof je je midden in de sterrenhemel bevond. En laat dat nou net iets zijn waar ik heel erg happy van wordt. Als ik er aan denk krijg ik gewoon weer kippenvel, het komt gewoon zo erg binnen bij mij dat het mij een gevoel van puur geluk laat voelen tot in mijn grote teen. En dan sta ik ook nog eens midden in dat stadion en overal waar ik keek waren prachtige lichtjes. Het was gewoon nog een schepje boven op een avond die al meer dan perfect was.
IMG_1413
Ook heb ik tijdens het concert mijn moeder gebeld, die heeft t op t moment niet altijd even makkelijk en ik vond dat ze ook mee moest genieten, ( ze is ook helemaal gek van The Script)  Dus ik heb met mijn arm omhoog gestaan zodat ze ook mee kon luisteren, op een gegeven moment kreeg ik een berichtje van haar ‘Oh meid nu schiet ik helemaal vol’ ‘Ik hou van je’ dus ik denk dat ik er goed aan heb gedaan om haar te bellen. Natuurlijk kwamen op een bepaald moment ook zielige liedjes en dat komt dan ook zo binnen, zeker als je dat met 17 duizend mensen tegelijk zingt, Dat ik even met Naomi een flink potje heb staan huilen, maar iedereen huilde en troostte elkaar, en dat maakt huilen zo mooi. Of zoals The script zei ‘It’s okay to cry’.
Samen lachen samen huilen, wat is het verschil, zolang je maar samen bent.
Het liet me even inzien hoe goed het eigenlijk is, ik was met mijn beste vriendin hier, en we hadden een top avond. En god man laten we daar eens een lekker potje om gaan huilen samen.
Heerlijk.
Op een gegeven moment heb ik een foto gemaakt, waarvan ik niet weet hoe ik het heb gedaan, maar hij werd ZO mooi! Als je voor zo’n foto zou proberen zou het niet lukken, het was gewoon precies op het goede moment en die voeg ik hier ook aan toe. Dan snappen jullie wat ik bedoel!
IMG_1414
Doodmoe zaten we later weer in de trein maar het was het allemaal waard. En ik ging om 4 uur slapen en toen was ik om 8 uur alweer op om te gaan werken. Erg slim, ik was natúúúúrlijk weer vergeten me af te melden voor werk de dag erna, want over zulke dingen denk ik gewoon niet na. (tot grote ergernis van mijn moeder hahaha).  Maar ik heb het overleefd.
Het was geweldig. En het heeft me een hele nieuwe energie boost (na het bijkomen) gegeven voor de laatste weken. Vandaag ga ik weer naar scouting en volgende week keihard leren voor de laatste tentamens.
Het bijgevoegde filmpje moeten jullie even een deel van kijken, dit was toen live, en dan snappen jullie een beetje wat ik bedoelde met de kippenvel dierentuin in je buik. en dan zie je ook het confetti kanon. 😀
Iris de Wit heeft ADD en HSP. Iedere week mogen we even in haar hoofd kijken
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht