Well-being

Vakantieplanning al gemaakt? Straks minder stress! – ontspannen met Mariska van Gennep

Het lijkt wel heel vroeg om in mei al te beginnen over de zomervakantie, maar nog een paar weken en dan is het echt zover. Misschien heb je eind vorig jaar je vakantie al geboekt en staan bij wijze van spreken je koffers al klaar, toch heb ik wat handige tips voor je om niet op het allerlaatste moment vlak voor de reis in de stress te schieten.

16. Vakantiestrand

1. Check één dezer dagen of je reisdocumenten nog lang genoeg geldig zijn. Vlak voor die tijd

kost het je een hoop stress en meer geld.

2. Begin vast een lijstje te maken van alles wat je mee wilt nemen en een lijstje wat je nog aan

moet schaffen. Hoeft nog niet af, je kunt hem regelmatig aanvullen.

3. Heb je kids, praat ze dan bij over waar je heen gaat, wat je eventueel gaat doen. Ze zijn nieuwsgierig en kunnen vaak beter tegen veranderingen als ze weten waarheen ze gaan of wat ze gaan doen.

4. Laat je op tijd inenten mocht je heel ver of naar landen gaan waar je dit nodig hebt.

5. Zorg er nu alvast voor dat buren of kennissen op je huisdieren willen passen. Scheelt je straks weer heel wat stress als blijkt dat veel mensen gelijker tijd met jullie op vakantie gaan.

6. Als je een hoekje over hebt kun je daar spullen neerleggen die je mee wilt nemen (en nu niet gebruikt) zoals pleisters, extra badkleding etc.

7. Maak een afspraak om je auto voor die tijd te laten nakijken. Vlak voor de vakantie wil het nog wel eens druk zijn bij de garages.

 

Zelf ben ik jarenlang heel druk geweest om alles op het laatste moment te regelen, ik merk dat het me rust oplevert als ik een aantal van bovenstaande punten van te voren geregeld heb. Ik hoop dat jij hier ook profijt van hebt!

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht