Voeding

Recept Overnight oats

Ik ben gek op mijn havermoutontbijt maar als ik s’ ochtends vroeg moet opstaan naar het werk te gaan sta ik niet om 06.00 uur in mijn pannetje met havermout te roeren, dan kies ik liever voor de overnight oats.

overnight oats havermout

Dit ontbijtje maak je namelijk ’s avonds al klaar, het gaat dan een nachtje in de koelkast (vandaar ‘overnight’ oats) en het hoeft dan ‘s morgens alleen nog maar even op te warmen in de magnetron. Hop even op 900 watt voor 1,5 minuut en aanvallen maar! In minder dan 2 minuten kun je toch op de vroege morgen een gezond ontbijtje eten.

makkelijk overnight oats

Wat heb je nodig voor een standaard overnight oats?

  • melk en/of water (zelf gebruik ik een deel ongezoete amandelmelk met een deel water)
  • uiteraard havermout
  •  1 banaan
  • snufje kaneel

Bereidingswijze

  • Pak je schaaltje en vul deze met water en/of melk. De hoeveelheid hangt af van hoeveel honger je ‘s ochtends hebt. Daar doe je vervolgens de havermout en kaneel bij.
  • Roer alles door totdat de havermout volledig onder staat. Let op, de havermout zal gedurende de nacht uitzetten dus zorg dat het nog een lopend beslag is.
  • Snijd de banaan in plakjes en roer die ook door de havermout heen. Klaar!
  • De havermout kan nu de koelkast in en jij hoeft hem de volgende ochtend alleen maar even op te warmen!

Uiteraard kun je je overnight oats ‘s ochtends nog aanvullen met superfoods, vers fruit enzovoort! Zie www.fitfoodiejolanda.nl voor meer ontbijtrecepten.

overnight oats

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht