Zorg

Kraamzorg blijft in basispakket

Kraamzorg blijft in het basispakket van de zorgverzekering. Wel wordt straks per vrouw bekeken hoeveel uur en welke zorg ze precies nodig heeft.

kraamzorg6

Dat heeft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) aan de Tweede Kamer geschreven. Ze neemt daarmee de adviezen van Zorginstituut Nederland over. Volgens de minister betekent dat ,,dat niet meer of minder uren kraamzorg worden verleend dan noodzakelijk en ook dat de inhoud van de kraamzorg aansluit bij de behoefte”.

Regie

Als de kraamvrouw weer zelf de regie kan voeren en het gezin voldoende op weg is geholpen, is er geen kraamzorg meer nodig, aldus Schippers. Nu krijgen kraamvrouwen nog 24, 49 of 80 uur kraamzorg aangeboden, afhankelijk van hun situatie.

Schippers deed in 2013 een oproep op televisie aan mensen en organisaties om mee te denken over wat al dan niet in het basispakket zou moeten zitten. Daarna werd vaak geopperd om kraamzorg eruit te halen. De minister vroeg het Zorginstituut vervolgens om advies. Een en ander wordt verder onderzocht en uitgewerkt.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht