Zorg

‘Zelfmoord patiënte niet schuld ex-neuroloog’

De patiënte van ex-neuroloog Ernst Jansen (69) die in 2000 zelfmoord pleegde met een akelige dood door de spierziekte ALS in het vooruitzicht, had dat vooruitzicht niet door de ex-neuroloog gekregen.

2008-04-02 00:00:00 AMSTERDAM - Diverse pillen en capsules. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

De rechtbank had dit ook kunnen concluderen en had Jansen nooit haar zelfmoord mogen aanrekenen. Dat heeft advocaat Peter Plasman donderdag uiteengezet voor het gerechtshof in Arnhem.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste daar woensdag in hoger beroep opnieuw zes jaar cel tegen de ex-neuroloog. Jansen stelde onterecht diagnoses zoals alzheimer of ALS bij patiënten, die daardoor psychisch en fysiek verslechterden.

De rechtbank in Almelo veroordeelde de ex-neuroloog februari vorig jaar tot drie jaar cel. Jansen maakte fouten, geeft hij zelf toe, maar hij heeft de overleden patiënte nooit definitieve diagnoses voor ALS of Alzheimer gegeven, aldus de advocaat, die vrijspraak vroeg. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht