Well-being

‘ Meeste Nederlanders tevreden met hun leven ‘

De meeste Nederlanders zijn tevreden met hun leven. Ruim 85 procent is blij met zijn of haar partner. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) uit 2013. Ook over de woning en de woonomgeving zijn veel mensen te spreken.

Geluk

Foto: Leeuwarder Courant/ Wietze Landman

Alleen de financiële situatie geeft reden tot zorg. Zes op de tien mensen maken zich zorgen over de financiële toekomst. De helft hiervan maakt zich veel zorgen. De mate van zorg hangt wel af van de feitelijke financiële situatie. Van degenen uit de groepen met de hogere inkomens is 86 procent tevreden. Dit aandeel daalt met het inkomen, tot 46 procent van degenen met de laagste inkomens. Bezorgdheid over de toekomst komt ook voor bij de hogere inkomens. Bijna een kwart van de mensen maakt zich hier druk om. (ANP)

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht