Zorg

Nieuwe meerdaagse hooikoortsverwachting

Het LUMC heeft een nieuwe zesdaagse hooikoortsverwachting voor mensen met een graspollenallergie ontwikkeld. Deze verwachting geeft aan hoe de situatie in verschillende regio’s  zal zijn op de huidige dag en de komende vijf dagen voor mensen met een graspollenallergie.

hooikoorts

Foto: ANP

Door het koude begin van de maand mei komt het graspollenseizoen dit jaar langzaam op gang. Dit is goed nieuws voor mensen die allergisch zijn voor graspollen. Wilt u de hooikoortsverwachting voor de komende dagen zien kijk dan op  www.lumc.nl/hooikoortsverwachting.

Weersverwachting

De hooikoortsverwachting wordt tweemaal per dag, om 3.00 uur en om 15.00 uur, berekend aan de hand van de pollentellingen van het LUMC en de weersverwachting van Meteoconsult voor vijf regio’s in Nederland. De verwachting wordt grafisch weergegeven in drie kleuren op een kaart van Nederland: licht oranje = gunstig; donker oranje = niet zo gunstig; en rood = ongunstig.

hooikoorts

Ontwikkeling model

Voor de ontwikkeling van het model, dat ten grondslag ligt aan de nieuwe hooikoortsverwachting, zijn gedurende twee zomers de dagelijkse klachten van een groep patiënten die allergisch zijn voor graspollen verzameld. Een deel van deze klachten is gebruikt voor de ontwikkeling en het andere deel voor de validatie van het model.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht