Zorg

Geen steun voor VVD-plan ziekteverzekering

In de Tweede Kamer is geen steun voor een VVD-plan om werknemers zich verplicht te laten verzekeren voor ziektes en blessures die niets te maken hebben met het werk. Bedrijven moeten nu twee jaar het loon van een ziek personeelslid doorbetalen.

 

zorgverzekering, zorgpremie

Volgens VVD’er Anoushka Schut-Welkzijn zijn de kosten voor ziekteverzuim voor de werkgevers de pan uitgerezen en zijn ze daardoor ,,huiverig” geworden om nieuwe mensen aan te nemen. Het ziekteverzuim in de EU behoort tot het hoogste van Europa, aldus Schut.

De PvdA ziet niks in het plan van de coalitiepartner, zei Grace Tanamal donderdag tijdens een debat in de Kamer. Steven van Weyenberg (D66) spreekt van ,,een heel mistig plan”. Hoe bewijs je dat griep niet werkgerelateerd is?, vroeg hij zich af. ,,Werkgevers willen dit helemaal niet”, verklaarde Pieter Heerema van het CDA. Ook SP en GroenLinks keerden zich tegen het voorstel van de VVD. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht