Zorg

Het hoofd van Iris (14) – Column Add Iris de Wit

Ja de examens stellen niks voor, zei Iris vorige week nog vol vertrouwen. But oh boy if she only knew. Na drie dagen achter elkaar aan 4 examens te hebben gemaakt, en dus sowieso 1 dag 6 uren te hebben stil gezeten ben je zo gaar als een pudding die over datum is. tumblr_noa7hxq0N61r9pnj2o1_500

Ook had ik niet helemaal voorzien dat ik van de zenuwen niet kon slapen dus mijn examens ongeveer op 4 uurtjes slaap per nacht aan het maken was. Ik ben er serieus helemaal klaar mee, alle examens gingen wel naar verwachting. Tot ik wiskunde moest maken. Ik denk dat de examenmakers even vergeten dat we maar kleine havo mensen zijn en geen wiskundig geleerden in ons laatste jaar aan de universiteit. Het enige wat er bij mij oploste in dat examen was de sneeuw door de strooizoutkorrels (mede wiskunde a mensen zullen wel snappen wat ik bedoel). Ik heb altijd al willen weten hoe groot de grootste 2% van de strooizoutjes zijn in de winter. Top!
Kunst was gelukkig wel interessant en Engels en biologie ook.  En vandaag had ik scheikunde, ik was moe en ik had het gehad en mijn nek deed pijn en mijn achterwerk kan geen stoel meer zien. Laten we zeggen dat concentratie  ver te zoeken was in ieder geval. Maar ik ben blij dat 5 examens goed zijn gegaan en er maar 2 wat minder. Het had ook andersom kunnen zijn. Volgende week nog eentje en dan ga ik lekker op vakantie naar centerparcs. Afgezien van de examens heb ik ook nog wel wat leuke dingen mee gemaakt de afgelopen week.
Ten eerste, ben ik aangenomen bij een speelparadijs, dat is een wetenschapscentrum voor kids waar ze lekker kunnen spelen en leren tegelijk. Er zit een groot Ballorig aan vast en vroeger kwam ik hier altijd. Nou ja, in het wetenschapsdeel dan, die trampolines konden me gestolen worden.  Nu mag ik er lekker gaan werken. Ik heb er onwijs veel zin in want ik vind werken helemaal niet iets ergs om te doen. Lekker je verstand op nul en limonade klaar maken voor de kinderen heerlijk.
Heel vaak als mensen ‘slim’ zijn,  worden ze hoge piefjes en verdienen ze bakken met geld en gaan ze  voor een nobelprijs, maar het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er wordt ook wel van je verwacht dat je iets met die hersens gaat doen. Wat ik ook niet meer als logisch vind maar, je hoofd zit altijd zo vol, en je hersens prikkelen kost ook een hele hoop energie, ook al ben je niet aan het sporten. Je bent, net als na het examen, gewoon uitgekakt.
daarom vind ik het heerlijk om ‘simpel’ werk te doen. Limonade schenken in Aeolus, afwassen in de horeca, vleessnijden in de slagerij. Je krijgt gewoon even de ruimte lekker bij het minimale te blijven, even niet na denken, en als je nadenkt doe je dat omdat je dat zelf wil en  niet omdat het werk dat van je vraagt.
Ik denk dat als ik later dokter anders wordt in de klinische chemie dat ik nog vrijwilligerswerk of een bijbaantje blijf houden. Desnoods nog steeds lekker afwassen. Anders draai je gewoon helemaal door, en ik wil nog niet helemaal dood gaan aan een psychose heb ik besloten.  Kijk maar naar Einstein en al die andere hoge geleerden. Ze worden allemaal niet zo superoud, want ze draaien gewoon door.
patrickzombie

Nieuw huis

Verder heb ik gekeken in het nieuwe huis Ik ga verhuizen deze zomer (want mijn ouders zijn net gescheiden) dus dan is het ook wel leuk om te weten waar heen.
Ik ga 100% bij mijn moeder wonen. Niet omdat ik mijn vader niet een aardige kerel vind, maar omdat mijn moeder mij het beste kan begeleiden als ik dat nodig heb.
Het is een leuk huis. Er komt veel licht binnenvallen en je kijkt uit op een mooie binnentuin. Ik ben redelijk bang voor de verhuizing omdat ik niet helemaal goed met veranderingen om kan gaan, en in dezelfde periode dat we verhuizen word ik ook 18, ga ik naar Lowlands, moet ik wennen aan de nieuwe thuissituatie en daarna ga ik al naar de Hoge school in Groningen. Wel leuk daar niet van, maar het zijn gewoon een beetje veel nieuwe prikkels.
Gelukkig is het dan zomer en kan ik lekker genieten van de natuur en de rust daar lekker van overnemen.  En een nieuwe kamer versieren wordt vast ook leuk!

Instagram

Ook heb ik Instagram aangemaakt, omdat Facebook voor mij een beetje te rommelig begint te worden en met instagram gaat het tot nu toe goed. Je kan enkel foto’s plaatsen kwam ik achter en dat vind ik persoonlijk wel heel fijn Ik had eerst de app geïnstalleerd en twee weken op mijn telefoon laten staan zonder een account aan te maken, zodat het kon wennen. Gek he?
Ik heb nog niet goed een beeld van hoe het nou allemaal precies werkt, maar mocht je me willen volgen dan kan dat op: iris.dewit. Zou ik in ieder geval heel erg leuk vinden!
Tot volgende week! En iedereen met examens, heel veel succes met de laatste loodjes!

Iris de Wit (17) heeft ADD en  is hoogsensitief. Ook heeft ze een iq van 150. Een lastige combinatie. Iedere vrijdag mogen we in haar hoofd kijken

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht