Zorg

Kleren weggooien is best moeilijk – Column Mariëlle de Vries

Vorige zomer had ik eindelijk het lef om mezelf in een jurk te hijsen. Hoewel in het begin wat onwennig, begon ik me er steeds beter in te voelen en binnen no time had ik zes exemplaren in de kast hangen. Tot vorige week. Ik ben inmiddels tien kilo lichter dan vorig jaar en eigenlijk paste geen enkele jurk me meer.

Marielle de Vries (Foto: Myrte Venema)

Marielle de Vries (Foto: Myrte Venema)

‘Ach joh dan gooi je ze toch gewoon weg? In die maat wil je nooit weer passen.’ Diegene die dat zei had een punt dus dook ik na het werk vol goede moed in mijn klerenkast vol maat 50/52. Ik paste verschillende jurken aan om tot de conclusie te komen dat ze als een hobbezak om me heen zaten. Ik duwde ze in een vuilniszak en besloot verder in mijn kast te kijken.

Twee van mijn favoriete tops waren ook al veel te groot. Met pijn in het hart verdwenen die ook in de zak. Ik had ze een paar weken geleden nog aan en was toen al tot de conclusie gekomen dat het echt niet meer kon, die oversized kleren. Na een kwartiertje hingen er nog drie bloesjes in mijn kast, omdat die, ook al zijn ze een paar maten te groot, nog heel leuk staan. De vuilniszak vol kleren bracht ik vervolgens naar de Reshare van het Leger des Heils.

Ik had gedacht dat het makkelijk zou zijn. Kleren weggooien. Dat bleek niet zo te zijn. Het zijn kleren die nog prima te dragen zijn en een jurk had ik zelfs maar een keer aan gehad. Ik ontleende mijn identiteit aan mijn dikke ik en die kleren. Nu gooi ik een klein stukje van die identiteit weg en moet ik een nieuwe creëren. Daar beginnen we morgen mee. Op naar de kledingwinkel. Voor het eerst in tien jaar weeg ik onder de honderd kilo. 99,8 om precies te zijn. Een kleine mijlpaal voor mij.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht