Zorg

Nieuwe tegenvaller dreigt in PGB-dossier

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft 60.000 aanvragen voor persoonsgebonden budgetten (pgb’s) ‘ambtshalve’ goedgekeurd zonder de rechtmatigheid te toetsen. Dat meldt het Financieel Dagblad maandag.

Geld besparen

Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn staat al flink onder druk vanwege problemen met de invoering en uitbetaling van de pgb’s. Om aan de kritiek uit de Tweede Kamer tegemoet te komen heeft hij de SVB opdracht gegeven alle aanvragen te honoreren en het geld direct naar de budgethouders over te maken. Pas in een later stadium wordt bekeken of aan alle voorwaarden is voldaan, waardoor pgb-houders later mogelijk geld terug moeten storten als blijkt dat hun aanvraag niet correct is.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht