Beweging

92-jarige loopt marathon uit

Ze liep misschien geen recordtijd, maar het is de 92-jarige Harriette Thompson toch gelukt om bij de marathon van San Diego zondag een record te pakken. Met haar leeftijd is ze de oudste vrouw ter wereld die ooit een marathon uitliep. Dat meldt de lokale zender 10News.

marathon_oma

Thompson deed bijna 7,5 uur over de ruim 42 kilometer lange ronde door de Californische stad. Ze liep mee om aandacht te vragen voor kanker. Haar man overleed eerder dit jaar aan de ziekte en haar zoon krijgt chemotherapie. ,,Ik ga de hele wedstrijd voor hem bidden”, zei ze vooraf. Zelf wist ze de strijd tegen kanker al twee keer te winnen.

Ook verklapte ze het geheim om op hoogbejaarde leeftijd een marathon te lopen: ,,Ik zet eerst het ene been vooruit, en daarna het andere. Ik hou gewoon van hardlopen.” (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht