Zorg

Kleine uitbreiding basispakket zorg 2016

Het basispakket in de zorg wordt per 1 januari 2016 een beetje uitgebreid. Zo komt er een veelbelovende nieuwe behandeling voor patiënten met een uitgezaaid melanoom bij. Ook wordt een nieuw medicijn (belimubab) tegen de ongeneeslijke auto-immuunziekte SLE toegelaten.

ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft dat aan de Tweede Kamer laten weten. Ze heeft ook drie nieuwe behandelingen aangewezen als potentiële kandidaat om later voorwaardelijk te worden toegelaten tot het basispakket. Het gaat om nieuwe behandelingen tegen maagkanker, tegen een erfelijke vorm van borstkanker en tegen tot nu toe onbehandelbare chronische hoofdpijn.

Schippers heeft ook besloten prenatale chirurgie bij foetussen met een open ruggetje te gaan vergoeden. De behandeling wordt gedaan in het Belgische Leuven. Jaarlijks komen er één of twee vrouwen voor in aanmerking.  (ANP)

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht