Voeding

Pas op met spiritus bij aansteken barbecue

De Nederlandse brandwondenstichting waarschuwt voor het gebruik van brandbare vloeistoffen als spiritus voor het aanmaken van een barbecue of vuurkorf. Afgelopen weekeinde raakten zeven mensen gewond, onder wie drie kinderen. Ze moesten worden behandeld in een van de drie brandwondencentra in Groningen, Beverwijk en Rotterdam.

ANP BART MAAT

ANP BART MAAT

De brandwondenstichting spreekt van een alarmerend aantal en gaat ervan uit dat het aantal slachtoffers de komende tijd nog flink zal stijgen op zomerse barbecuedagen. Uit onderzoek blijkt dat weinig mensen weten over de gevaren van het gebruik van brandbare vloeistoffen. De centra en de stichting gaan daarom tips geven voor veilig barbecueën en mensen kunnen zichzelf online testen.

Vorig jaar werden in totaal 120 personen opgenomen door een ongeval met brandbare vloeistoffen. Dit is 15,4 procent van het totaal aantal brandwondenpatiënten dat in 2014 voor langere tijd in de drie centra moest blijven. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht