Zorg

Liever naar de huisarts voor kleine ingreep

Voor een kleine ingreep gaan veel patiënten liever naar de huisarts dan naar een specialist. Dat blijkt uit onderzoek van Patiëntenfederatie NPCF.

2012-05-09 00:00:00 Illustratie - Doktertas op bed in een aanleunwoning. ANP XTRA ROOS KOOLE

ANP XTRA ROOS KOOLE

Bijna 10.000 mensen werden voor het onderzoek ondervraagd. Slechts een kwart gaf aan de specialist in het ziekenhuis te verkiezen boven de huisarts. Vooral de bekendheid met de arts, bereikbaarheid en kortere wachttijd spelen hierbij een rol. Ook valt een behandeling door de huisarts, in tegenstelling tot de specialist, niet onder het eigen risico van de zorgverzekeraar.
De NPCF merkt wel op dat er ook voor de huisartsen nog ruimte is voor verbetering. Volgens de federatie denken veel patiënten ten onrechte dat de specialist ook voor kleine ingrepen als het zetten van een spiraaltje of het wegbranden van een moedervlek deskundiger is.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht