Zorg

Regels orgaantransplantatie niet versoepeld

De Gezondheidsraad blijft vasthouden aan het idee dat het gehele brein dood moet zijn voordat orgaantransplantatie kan worden toegepast bij een overledene. Dat staat in een advies aan minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD), meldt Trouw woensdag.

Registratieformulier voor donorregistratie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Op dit moment hebben ruim vijfenhalf miljoen Nederlanders hun keuze geregistreerd in het donorregister. ANP XTRA FRANK VAN BEEK

. ANP XTRA FRANK VAN BEEK

De raad gaat daarmee niet mee in de wens van een groep artsen en ethici om aansluiting te vinden bij Engeland en de VS, waar uitval van de hersenstam voldoende is.

Volgens de Gezondheidsraad is die opvatting ,,in Nederland vooralsnog te controversieel om op voldoende draagvlak bij de beroepsgroepen te kunnen rekenen”.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Uitgelicht