Beweging

Inge de Bruijn promoot veilig zwemmen in vakantie

Viervoudig olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn promoot de campagne om kinderen veilig en zorgeloos te laten zwemmen in de vakantie. Jaarlijks raken veel kinderen ondanks een zwemdiploma in de problemen in de zee of in het zwembad op de camping.

2013-09-06 13:37:43 EINDHOVEN - Inge de Bruijn na afloop van de Arena Europese Masters Kampioenschappen. De meervoudig olympisch kampioene nam deel aan de 50 meter vrije slag. Aan het toernooi doen ongeveer 5000 zwemmers van boven de 25 jaar uit heel Europa mee. ANP FOTO GUUS SCHOONEWILLE

ANP FOTO GUUS SCHOONEWILLE

De zwembond KNZB heeft daarom de Nationale Zwemcheck in het leven geroepen. Onder leiding van zweminstructeurs en De Bruijn kunnen kinderen tussen de vier en twaalf jaar zaterdag bij de Optisport Boulevard in Dordrecht hun zwemvaardigheden oefenen en opfrissen.

,,Kinderen moeten zich bewust zijn van onverwachte situaties en gevaren in het water”, aldus ambassadrice De Bruijn. ,,Ook al heb je een diploma, in bepaalde situaties in de zee of het zwembad op de camping heb je toch andere zwemvaardigheden nodig. Dat heb ik zelf ook ervaren toen ik als kind onder een vlot terecht kwam. Gelukkig kwam ik snel weer boven. Maar kinderen moeten niet in paniek raken als ze kopje onder gaan. Het is daarom belangrijk om te oefenen wat je moet doen als je bijvoorbeeld op je luchtbed wegdrijft of als je omslaat in een opblaasboot.”

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht