Zorg

Het hoofd van Iris (15) – Column ADD

Na twee weken en een hele hoop berichtjes van waar ik ben gebleven, ben ik maar weer achter mijn laptop gaan zitten om een nieuwe column te schrijven. De reden dat ik twee weken niet heb geschreven is omdat er thuis en om mij heen nogal veel gebeurd is en ik eigenlijk wel een beetje toe was aan rust.  En als ik dan met tranen in mijn ogen toch nog probeer een column te schrijven is dat voor mij een teken dat ik maar beter eventjes voor mezelf kan kiezen.

IMG_2608
Ik ben lekker naar Centerparcs geweest met mijn 4 beste vriendinnen, en daar heb ik een hele week lekker liggen zonnen, zwemmen en relaxen.
Het is maar goed dat ik eerder getraind had op mijn heimwee want ik heb het de hele week volgehouden. Tot mijn grote verbazing hadden 3 van mijn 4 vriendinnen ook heimwee, dus toen het even zwaar werd konden we elkaar heel goed troosten.
IMG_2605
De tweede week heb ik lekker afgesproken met mijn vrienden en ben ik aan het omhangen geweest in het nieuwe huis. Eerst vond ik er niks aan omdat ik nog niet helemaal kan begrijpen dat het lege huis over een maandje ongeveer mijn woonomgeving wordt. Pas toen ik zelf een boeddha beeldje had neergezet in mijn kamer drong het een beetje door. mijn ouders gaan echt scheiden, en ik ga hier straks echt wonen. en vanaf toen vind ik het hartstikke leuk om er heen te gaan.

Wachten

En deze week begon het wachten op de examenuitslag en mijn hemel wat was ik zenuwachtig. Mijn broertje en ik zouden dezelfde dag de uitslag krijgen, en toen ze bij hem de mensen aan het bellen waren die geslaagd waren, belden ze bij mij de mensen die gezakt waren. Dus de telefoon opnemen zou betekenen dat of Rutger geslaagd was  of ik gezakt. We zijn gelukkig beide geslaagd, Rutger zelfs Cum laude! (Dat wil zeggen dat je gemiddelde hoger is dan een 8) dus ik ben super trots op mijn kleine broertje. Ik ben geslaagd met twee keer een 9, drie keer een 8,  een paar 7’s en twee keer een 5. dat had ik wel verwacht want zoals ik eerder al schreef ging wiskunde en scheikunde echt slecht. Mijn scheikunde docent zei dat hij super trots op me was dat ik een 4,8 had gehaald dus dat was wel leuk
IMG_2607
De vlaggen wapperen nu buiten en ik ben apentrots.
Ik feliciteer iedereen die geslaagd is en ik wens iedereen die de herkansing nog moet maken heel veel succes. Ik duim voor jullie allemaal.
Liefs Iris
Iris de Wit (17 heeft ADD en is hoogsensitief ( HSP). Iedere week schrijft ze een column voor gezondheid en co en mogen we een kijkje nemen in haar hoofd.

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht