Zorg

Wereldrecord bloedsuikerspiegel meten: statement tegen Type 1 Diabetes

Sinds zaterdag 13 juni is Nederland een vermelding in het Guinness Book of Records rijker. In de tuinen van Slot Zeist prikten 341 mensen tegelijkertijd in hun vinger om zo hun bloedsuikerspiegel te meten.

2007-05-31 00:00:00 UTRECHT - Diabetespatient meet iedere dag zijn bloedwaarden en injecteert zichzelf met insuline. CAPITAL PHOTOS NILS VAN HOUTS

CAPITAL PHOTOS NILS VAN HOUTS

De recordpoging, een initiatief van JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation), was bedoeld om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar Type 1 Diabetes, een aangeboren auto-immuunziekte die de aanmaak van insuline bij mensen verstoort.

Type 1 Diabetes is nog niet te genezen en heeft een grote invloed op het leven van bijna 100.000 mensen in Nederland. Naast de recordpoging verzorgden de topsporters Foppe Houting (hockey) en Loïs Kloor (shorttrack), allebei diabetes Type 1 Diabetes-patiënt, sportieve clinics.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht