Zorg

Singelswimmers halen bijna ton op voor FSHD

De 160 deelnemers aan de allereerste SingelSwim in Utrecht hebben gisteren bijna een ton bij elkaar gezwommen. Dat was voor onderzoek naar de spierziekte FSHD.

2015-06-14 12:30:09 UTRECHT - Deelnemers in actie tijdens de eerste editie van de Utrechtse SingelSwim. Het geld dat met de zwemtocht wordt opgehaald is voor de Stichting FSHD en Stichting Spieren voor Spieren. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

 ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

De organisatie is erg blij met de opbrengst, een kleine 92.000 euro. Ze wil van het evenement dan ook een traditie maken. Veel BN’ers deden mee, zoals presentatrice Anita Witzier, oud-schaatser Jochem Uytdehaage, presentator Jan Joost van Gangelen en oud-hockeyer Jacques Brinkman. Ook de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen was van de partij.

Het opgehaalde geld gaat naar de Stichting Spieren voor Spieren en de Stichting FSHD. In Nederland lijden ongeveer 2000 mensen aan deze erfelijke ziekte die uiteindelijk leidt tot verlies van kracht in de spieren.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht