Zorg

Brandweer: Verplicht rookmelder in ieder huis

De brandweer vindt dat in iedere woning in Nederland rookmelders verplicht moeten worden. Dat staat in het rapport RemBrand van Brandweer Nederland, waarover RTL Nieuws vrijdag bericht. Volgens de brandweer is het ,,dringend nodig” dat de overheid zo’n verplichting oplegt, omdat dan het aantal doden door brand sterk zal dalen.

INBRAAKVEILIGE WIJK NIJE FENNE. ANNE BOONSTRA HAALT TEGEN DE SCHERING DE POST OP. ROOKMELDER IS BELANGRIJK ALS EEN WONING GOED BEVEILIGD IS TEGEN INBRAAK. DE BRANDWEER KAN OOK MOEILIJKER BINNENTREDEN.

In het rapport wordt onder meer het Verenigd Koninkrijk als voorbeeld genomen. Daar is het in 1992 verplicht geworden om rookmelders in huis te hebben. Sindsdien is het percentage woningen met melders gestegen van 8 in 1988 tot 88 in 2013. Het aantal mensen dat door brand is gestorven, nam met 40 procent af, zo staat in het rapport.

In Nederland heeft nu 68 procent van de huizen een rookmelder. Rookmelders zijn al verplicht in woningen die na 2003 zijn gebouwd. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht