Well-being

Chagrijnig omdat het (nog) geen mooi weer is? – ontspannen met Mariska van Gennep

Wat beloofde een mooi voorjaar in mei te worden, viel een beetje tegen. Daarna kwam juni en het eerste weekend zou fantastisch worden. Zou, want we hebben één dag 30 graden mogen beleven en daarna was het op. Natuurlijk, het is redelijk weer en het wordt weer wat warmer…maar heel graag zou ik genieten van lekker warm buitenweer, waarbij je ’s avonds nog lang buiten kunt zijn. Gelukkig ben ik een mens, die ook geniet van andere dingen, zodat ik van binnen ook blij blijf.19 zonsondergang

Wat ik doe om vrolijk te blijven?

  1. Veel buiten zijn. Ik tuinier, wandel, fiets. Buitenlucht op zich is heel goed voor je en ook het blauwe van de lucht schijnt wonderen te kunnen doen voor je humeur.
  2. Me verheugen op het moment dat het wel echt zomer wordt. Het kan vast niet lang duren…
  3. Andere dingen doen waar ik vrolijk of blij van word. Bijvoorbeeld een boek lezen of iets leuks met een vriendin doen.
  4. Vakantiespullen klaarzetten en me ondertussen blij maken dat we de weken kunnen aftellen.
  5. Vrolijke kleren aandoen. Het helpt me altijd enorm om er leuk en verzorgd uit te zien (en dat straal je dan ook weer uit is me verteld).
  6. Gezond eten, hier krijg ik energie van. Waarbij ik eerlijk vertel dat dit me niet altijd lukt. Toch als ik het een tijdje vol kan houden, voel ik me lekkerder!
  7. Dat is “mijn stokpaardje”, ik voel me echt heel fijn als ik ’s ochtends een kwartier tot een half uur in alle rust kan zitten en mediteren. De dag begint voor mij heerlijk en ik kan de hele dag door!

19 tuinieren

Nu kan ik deze lijst aanvullen met een heleboel dingen die ik doe om vrolijk en gezellig te blijven. Het zijn allemaal voorbeelden, waarbij ik wens dat je er wat aan hebt. Het lijkt me leuk om een hele lijst met zaken te maken waar mensen vrolijk van worden, dus ik wil je vragen om je reactie hieronder te plaatsen. Maak je een ander blij!

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht