Voeding

Vals etiket melkpoeder Nutricia

Nutricia waarschuwt vandaag  met een landelijke advertentiecampagne dat er mogelijk een beperkte hoeveelheid blikken Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2, een dieetvoeding voor baby’s met koemelkallergie, in omloop is die door een onbekende derde partij voorzien is van een ander etiket. Hierdoor stemt de informatie op het etiket niet langer overeen met de inhoud van het blik.

Tara Efde vult melkpoeder aan in schappen Jumbo, melkpoeder vliegt weg door grote vraag chinezen.

Foto: NDC Mediagroep

Door de vervalsing van het etiket bevatten deze blikken geen Pepti maar Nutrilon Nenatal 1, een voeding die bestemd is voor te vroeg geboren baby’s. Als kinderen met een koemelkallergie deze drinken, kunnen ze een ernstige allergische reactie krijgen. Nutricia raadt ouders aan die vermoeden dat hun kind, na het drinken van Nutrilon Pepti 1 of Nutrilon Pepti 2 uit blik een allergische reactie vertoont, direct een arts te raadplegen. Nutricia wijst ouders in de advertenties op de juiste houdbaarheidsdata van blikken Pepti 1 en 2 die wel veilig kunnen worden gebruikt.

Nutricia, producent van baby- en kindervoeding, is door de politie van deze situatie op de hoogte gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek. Nutricia werkt mee aan dit onderzoek en houdt relevante instanties zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit permanent op de hoogte van alle ontwikkelingen.

De blikken Nutrilon Pepti zijn door de politie aangetroffen buiten het reguliere verkoopkanaal. Nutricia verzekert dat Nutrilon Pepti 1 en Nutrilon Pepti 2 die via het reguliere verkoopkanaal, zoals apothekers, facilitaire bedrijven en de online kanalen van Nutricia en haar partners, gekocht werden, veilig te gebruiken zijn.

Kwaliteit en veiligheid hebben voor Nutricia de allerhoogste prioriteit. Daarom is het voor Nutricia ook belangrijk om de gebruikers van Nutrilon Pepti in blikken zo goed mogelijk te informeren en om daarnaast nauw samen te werken met de betrokken autoriteiten.

Indien consumenten vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met de Nutricia Kindervoeding Service op het nummer 0800 0222626.

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht