Voeding

Wat is gezonder? Melk van koe uit stal of weide?

Het weidemelkkeurmerk is vooral een kwestie van imago. Dat erkent president-commissaris Piet Boer van FrieslandCampina woensdag in Zembla. ,,Dat Hollandse beeld van een zwart bonte melkkoe in een groene wei met een blauwe lucht is zeker voor de markten in Azië in de grote steden is heel belangrijk.”

melk, calcium, melk, voeding

Bron: ANP PHOTO XTRA/ Koen Suy

Supermarktmelk van koeien die in de wei lopen is niet gezonder dan melk van koeien die op stal staan, stelt melkonderzoek Ton Baars in het tv-programma.

Melk van koeien die ’s zomers maandenlang in de wei lopen en vooral gras eten bevat wel een hoger gehalte aan ‘goede’ meervoudige onverzadigde vetzuren, maar voor de weidemelk die in supermarkten te koop is geldt dit niet, aldus Baars.

Daarvoor zijn de koeien te kort buiten, en bovendien krijgen ze veel krachtvoer en mais.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3337 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht