Zorg

Vondelingenkamer in Middelburg

De vierde vondelingenkamer van Nederland gaat maandag open in Middelburg. De stichting Beschermde Wieg geeft vrouwen in nood de gelegenheid om in zo’n kamer anoniem hun baby achter te laten.

2016-05-25 13:21:59 ZWOLLE - De vondelingenkamer in ziekenhuis Isala tijdens de opening. In de kamer kunnen vrouwen hun baby anoniem achterlaten in een speciaal ingericht kamertje. ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW

 ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW

De eerste vondelingenkamer ligt sinds september in Papendrecht. Een tweede volgde in november in Groningen en een derde in april van dit jaar in Oudenbosch. De vondelingenkamer in Middelburg ligt op het Karel Doormanplein 15. Tot nu toe is er geen enkele baby achtergelaten in een van de vondelingenkamers.

Het te vondeling leggen van een baby is in beginsel strafbaar, maar er zijn weinig juridische mogelijkheden om een particuliere voorziening zoals deze tegen te houden. Toenmalig staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid liet bij de start weten dat Justitie niet zou optreden tegen vondelingenkamers.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht