Zorg

Groot onderzoek naar migrainemedicijn

Een nieuw medicijn kan het aantal migraineaanvallen met de helft verminderen. Neuroloog en ‘hoofdpijnprofessor’ Michel Ferrari van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) begint een grootschalig onderzoek. Dat schrijft het AD vrijdag.

2008-03-25 00:00:00 SCHIPHOL - Paracetamol. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Het LUMC gaat de nieuwe ‘anti-CGRP-middelen’ na de zomer testen op zeshonderd patiënten. Ruim een miljoen Nederlanders kampen met ernstige migraine (minstens twee aanvallen per maand). De maandelijkse injecties kunnen het aantal migrainedagen halveren.

CGRP is een eiwit dat ervoor zorgt dat zenuwen in de hersenen hoofdpijn waarnemen. De nieuwe middelen schakelen dat eiwit uit en voorkomen zo dat het brein pijn registreert. Bovendien werken ze ook tegen clusterhoofdpijn, aldus Ferrari.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht