Zorg

Rode Kruis wil alle locaties AED’s in app

In vier dagen is al 270 keer de locatie van een Automatische Externe Defibrillator (AED) in Nederland doorgegeven aan het Rode Kruis.

aed, defibrilatorSinds maandag worden die plekken bijgehouden in de EHBO app van de organisatie. Het Rode Kruis heeft die taak overgenomen van het Radboudumc, dat in 2009 startte met het in kaart brengen van AED’s in Nederland. De teller staat op zo’n 22.000, maar volgens het Rode Kruis zijn nog zeker 40.000 locaties niet doorgegeven.

Wie een AED weet te hangen, kan dat nu in de EHBO app aangeven. 3500 mensen hebben zich daar sinds maandag voor aangemeld en dat leverde dus al 270 nieuwe AED-locaties op, meldt het Rode Kruis vrijdag.

Uit cijfers van de Hartstichting blijkt dat in Nederland iedere week driehonderd mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen. De overlevingskans neemt toe als binnen zes minuten wordt gestart met hartmassage een zo snel mogelijk een AED wordt gebruikt

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3344 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht