Zorg

Het hoofd van Iris (16) – Column ADD

Ik ben echt net tien minuten wakker nu ik dit schrijf. Het is nu tien uur en ik was een heel klein beetje vergeten dat het alweer vrijdag was en er vandaag weer een column gemaakt moest worden. Het is niet dat ik het niet leuk vind om te schrijven, maar nu het zo vakantie is en alle structuur van het dagelijks leven een beetje foetsie is Dan is het vergeten van belangrijke dingen zoals het schrijven ineens helemaal niet meer zo moeilijk.

Iris
Deze week is lekker rustig geweest en dat is ook wel lekker voor mijzelf. Ik ben bij een vriendin langs geweest die ik al maanden niet meer gezien heb en toen vloog de tijd voorbij. En ik heb lekker genoten van het mooie weer. Ook is mijn vriend veel bij me en dat is heerlijk. Zeker nu mijn ouders gaan scheiden, voel ik me soms onbedoeld heel eenzaam en alleen. Ik weet dat mijn ouders er alles aan doen om het goed te laten verlopen zonder dat mijn broertje en ik er al teveel last van hebben. Maar ik denk dat je onder sommige dingen gewoon echt niet uit komt.  Dus nu is mijn vriend lekker bij me en we gaan allemaal leuke dingen doen.
Ik denk dat het voor iedereen die ouders heeft die in scheiding liggen belangrijk is om een paar dingen goed te onthouden
  1. Het is niet jouw schuld
  2. Dingen worden beter ook al lijkt dat nu niet zo
  3. Ze hebben het zelf ook zwaar dus ze doen het zeker niet voor de lol
Vooral het punt dat het niet jouw schuld is, is heel belangrijk. Ik heb zelf ook het gevoel dat het een beetje mijn schuld is. Ook al weet ik ook wel dat ik niks te maken heb met de relatie die mijn ouders samen hebben. Maar ja, ik kan het niet laten om dan toch gedeeltelijk de schuld op me te nemen. Ik ben niet een makkelijk kind. En dat weet ik best zelf ook wel. Ik heb nou eenmaal een beetje een andere benadering nodig ook al wil ik dat zelf niet toegeven en dat is soms best frustrerend. Helemaal om hier over na te gaan denken in de vroege ochtend.
Ik vraag me wel eens af of mijn schrijfwerk ook gelezen zou worden als ik niet over mijn  ‘bijzondere’ brein zou praten. En dan zijn er mensen die gaan schrijven naar me dat ik het verkeerd heb, dat ik aandacht zoek, dat het allemaal tussen mijn oren zit, en dat ik niet hsp heb, maar hsp ben. Prima. Dan schrijf ik dat voortaan. Maar eigenlijk gaat het daar toch helemaal niet om?
Het enige wat ik met mijn columns wil bereiken is een hand geven aan iemand die het nodig heeft. Iemand die zich net zo niet begrepen voelt in de wereld als dat ik mij gevoeld heb. En als mijn columns dan er kunnen voor zorgen dat je de dag een beetje door kan komen. Is dat voor mij reden genoeg om alles te vertellen wat daar voor nodig is. Ik doe het niet om medelijden, want ik ben gelukkig met hoe ik ben. En ik doe het zeker niet om aandacht, want ik heb het druk genoeg.
Ik heb besloten dat ik een compleet jaar ga schrijven, dus 50 columns (omdat ik er nu 2 gemist heb) en vrijdag 1 januari 2016 zal voorlopig  de laatste column zijn. Dan hebben jullie een heel jaar van mij kunnen volgen, en dan zie ik dan wel hoe verder vanaf daar. Ik hoop dat dit een beetje duidelijkheid schept.
Ik denk dat ik dan ook meer dan genoeg al aan jullie vertelt heb waar jullie hopelijk mee verder kunnen. Jullie mogen me altijd vragen stellen Ik merk dat dat nu via instagram een hele hoop gebeurt en dat vind ik verder helemaal prima. Met Facebook gaat het soms wat lastig omdat ik probeer het schrijven niet de overhand te laten krijgen op mijn profiel. maar ik zal op zoveel mogelijk berichten reageren want de positieve feedback is hartstikke fijn na een paar haatberichten.
Trouwens, hebben jullie gehoord van die nieuwe horror film? Unfriended? Hij lijkt me zo ongelofelijk vet. Eigenlijk wil ik hem wel in de bios gaan kijken. als een van jullie hem al gezien heeft hoor ik graag of hij het waard is om naar de bios voor te gaan! Ik ben benieuwd. Ik heb Jurassic world gezien gisteren, en die is zeker aan te raden hij is net zo goed als Jurassic park.
Ik zie jullie volgende week
Iris de Wit (17 heeft ADD en is hoogsensitief ( HSP). Iedere week schrijft ze een column voor gezondheid en co en mogen we een kijkje nemen in haar hoofd.
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht