Zorg

Maar 1 op 4 vaders neemt ouderschapsverlof op

Van de vaders die recht hebben op ouderschapsverlof maakt maar één op de vier daar ook echt gebruik van. Wel namen zowel vaders als moeders in 2013 vaker dit soort verlof op dan tien jaar geleden. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

vader, papa, dochter, ouders, kinderen, baby, meisje, pop, ouderschapOuders kunnen ouderschapsverlof opnemen tot hun kind acht jaar is. Voorwaarde is wel dat de man of vrouw één jaar of langer als werknemer in dienst is. Bij mannen blijkt de arbeidsduur nauwelijks te veranderen na de geboorte van het eerste kind: ze werken evenveel of zelfs meer.

Ruim drie kwart van de vaders die recht hebben op ouderschapsverlof nam dit in 2013 niet op. Bij moeders is dat bijna de helft.

Overigens heeft de partner van de moeder, zodra de baby is geboren recht op drie dagen onbetaald ouderschapsverlof. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht