Zorg

App Vakantiedokter een groot succes

De huisarts gaat tegenwoordig mee op vakantie, gewoon in de broekzak. De speciale app ‘Vakantiedokter’ van Zilveren Kruis is een groot succes. De ‘vakantiedokter’ is al ruim 50.000 keer gedownload. Dagelijks raadplegen gemiddeld 75 vakantiegangers de digitale huisarts.

Facebook Inc. announced that it will purchase smartphone-messaging app company WhatsApp Inc. for $19 billion in cash and stockDaar loop je dan op het strand van Egypte met blote voeten door het zand en zeewater. Heerlijk ontspannen, tot je een paar uur later ontdekt dat je voetzolen door het hete zand zijn verbrand en je even later rillend en zwetend in je hotelkamer ligt. Tsja, wat moet je dan? App de vakantiedokter!

De vorig jaar gelanceerde app biedt uitkomst aan veel reizigers. ,,Het zijn vooral huis-tuin-en-keukenkwaaltjes, zoals huidirritatie, zonnesteek, diaree, kwallenbeten en oorpijn, waar we vragen over binnenkrijgen,” vertelt de digitale huisarts Bart Brandenburg. Samen met een team van 20 verpleegkundigen en 5 huisartsen van het Tilburgse bedrijf Medicinfo staat hij zeven dagen per week paraat voor vragen van vakantiegangers.

De app werkt simpel: na het downloaden, moet de gebruiker wat persoonlijke gegevens invoeren, zoals het land van bestemming. Daarna kan hij zijn vraag stellen, eventueel met een fotootje om zijn ‘vakantieleed’ te verduidelijken. De verpleegkundigen beantwoorden de meeste vragen. De moeilijke vragen spelen ze door naar de huisartsen. Binnen het uur volgt een antwoord.

Het grote succes van de app zit ‘m volgens Brandenburg in de snelheid en laagdrempeligheid. Bovendien zijn er geen kosten aan verbonden. Het is ook toegankelijk voor wie geen klant is van Zilveren Kruis.En misschien wel het belangrijkste: mensen willen graag gerustgesteld worden dat het niets ernstigs is.

Bij acute zorg moeten reizigers meteen het noodnummer van hun verzekeraar bellen en niet eerst de digitale huisarts om advies vragen. Maar voor simpele klachten als verbrande voetzolen, is de app meer dan geschikt.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht