Zorg

Jongeren kopen vooral sigaretten in horeca

Jongeren onder de achttien jaar die wel eens sigaretten kopen, doen dit vooral in horecagelegenheden. Dat blijkt uit een onderzoek naar het kopen van tabak door jongeren, dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) eind vorig jaar heeft laten doen en waarvan de uitkomsten maandag bekend zijn gemaakt.

2016-06-06 12:53:54 RIJSWIJK - Sigarettenpeuken in een asbak. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

2016-06-06 12:53:54 RIJSWIJK – Sigarettenpeuken in een asbak. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Volgens het onderzoek doet 4 procent van de veertien- en vijftienjarigen wel eens een poging om sigaretten te kopen voor zichzelf of anderen. Jongeren die tabaksproducten kopen, doen dit dan vooral in horecagelegenheden (55 procent) en veel minder bij tabakswinkels (47 procent), tankstations (46 procent) en supermarkten (34 procent).

Onlangs is ook een onderzoek verschenen naar de naleving van de regels voor de verkoop van tabak aan jongeren. Hieruit bleek dat veel verkooppunten de leeftijdsgrens van tabak en alcohol nog niet naleven. Ook hierdoor kunnen jongeren nog te makkelijk aan sigaretten komen.(ANP)

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht