Zorg

Vrouw kort verlamd na hurken in skinny jeans

Skinny jeans mogen dan wel modieus zijn, maar het dragen van de strakke spijkerbroeken kan gevaarlijker zijn dan gedacht. Een 35-jarige vrouw uit Australië werd in het ziekenhuis opgenomen, omdat ze tijdens een verhuizing urenlang gehurkt in een skinny jeans kasten had leeggehaald. Ze kon daarna niet meer lopen.

Scan via AD. Rebekka Bach, ontwerpster van jeansmerk G-Star RAW. Sample style, PR

Volgens artsen kan te lang hurken in skinny jeans de bloedtoevoer in benen en voeten afsluiten, met schade aan zenuwen en spieren tot gevolg. De Australische doktoren beschrijven het incident van de vrouw in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry.

De vrouw had gezwollen benen, kon haar enkels en tenen niet bewegen en had geen gevoel meer in haar onderbenen. In het ziekenhuis moesten artsen de spijkerbroek van haar benen afknippen, schrijven Amerikaanse media maandag. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht