Zorg

300 aanmeldingen voor pgb-claims

In een halve dag tijd zijn bij de Stichting PGB Schadeclaim al meer dan driehonderd aanmeldingen binnengekomen van zorgverleners die hun salaris niet of te laat hebben ontvangen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

zitten, computer, werk, kantoor, houdingDe stichting, die dinsdag is opgericht om het voor elkaar te krijgen dat individuele zorgverleners hun achterstallig geld krijgen van de SVB, bereidt een collectieve schadeclaim voor.

De stichting is opgericht na een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam, die heeft bepaald dat een zorgverleenster die voor een pgb-houder werkt, van de SVB een verhoging op haar loon moet krijgen, omdat dat loon te laat is uitgekeerd. De SVB heeft hoger beroep aangetekend tegen deze uitspraak.

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3347 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht