Zorg

Pathologen pleiten voor onafhankelijk onderzoek

Er moet een onafhankelijke commissie komen die de totstandkoming van het nieuwe bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker tegen het licht houdt en onderzoek doet naar mogelijke belangenverstrengeling.

Verzakking, zwanger, onderzoek, gynaecoloog, gynaecologenstoel, soa,Daarvoor pleiten ruim tachtig pathologen in een brief aan het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP), meldt NRC Handelsblad. Aanleiding is de belangenverstrengeling door emeritus hoogleraar pathologie Chris Meijer van het VUmc die in 2011 adviseerde tot een nieuw bevolkingsonderzoek.

De NVVP stelt in een reactie tegen de krant dat een onafhankelijk onderzoek ‘geheel buiten de orde is’. De onderbouwing van het bevolkingsonderzoek zou los van zijn wetenschappelijke integriteit staan.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht