Voeding

Ouders willen gezondere sportkantine

Verenigingsbestuurders merken dat de vraag naar gezondere producten in sportkantines toeneemt. Dit blijkt uit herhaalde onderzoeken van het Mulier Instituut en GfK in opdracht van Jongeren Op Gezond Gewicht.

appelsDe meerderheid van de bezoekers (60%), en dan vooral ouders (52%) vindt dat er naar verhouding ‘meer gezonde producten’ in het aanbod van de kantine zou moeten zijn, of dat het aanbod van gezond en minder gezond gelijk moet zijn.

Gezonde leefstijl

Tijdens hun jeugd leren kinderen wat leuk en normaal is dus ook wat een gezonde leefstijl inhoudt. Veel kinderen sporten al bij een club of vereniging en brengen daar veel tijd door. Daarom is het ook belangrijk dat het aanbod in kantines gezonder wordt. Met het project De Gezonde Sportkantine helpt Jongeren Op Gezond Gewicht sportclubs kosteloos om met eenvoudige stappen hun aanbod gezonder te maken, zonder daar omzet voor in te leveren.

Ook tijdens het WK Beachvolleybal in Den Haag is er extra aandacht voor De Gezonde Sportkantine. Jongeren Op Gezond Gewicht organiseert in samenwerking met de gemeente Den Haag twee inspiratiesessies. Tijdens deze sessies ontvangen deelnemers handige tips en goede voorbeelden van sportverenigingen die hen voor zijn gegaan.

In Nederland doen al meer dan 360 sportverenigingen mee met het project De Gezonde Sportkantine. Zowel kleine als grote sportverenigingen in maar liefst 20 verschillende takken van sport doen mee, met in de top 3: voetbal, hockey en tennis.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Uitgelicht