Zorg

Zorg voor demente ouderen moet verbeteren

De zorg voor mensen met dementie en onbegrepen gedrag moet verbeteren. Als er niet wordt gezocht naar de oorzaak van het gedrag, kan dat een risico opleveren door bijvoorbeeld ongewenste of juist helemaal geen behandelingen. De kwaliteit van leven van iemand met dementie kan hierdoor verslechteren, concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in een maandag verschenen onderzoek.

Foto: NDC Mediagroep

Foto: NDC Mediagroep

De IGZ onderzocht eind vorig jaar twintig instellingen voor ouderenzorg. Zij voldeden allemaal aan een aantal randvoorwaarden voor goede zorg, maar niet aan alle noodzakelijke voorwaarden.

Het aantal mensen met dementie zal de komende decennia fors stijgen. Naar verwachting heeft in 2040 een half miljoen Nederlanders een vorm van dementie, een verdubbeling ten opzichte van nu. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht