Voeding

Is gedroogd fruit gezond? – Gezond eten Jolanda Gerritsma

In dit artikel ga ik jullie meer vertellen over gedroogd fruit want is het nu wel of niet een gezonde keuze? Naast dat ik erg dol ben op vers fruit, ik eet dan ook dagelijks zo’n 2 a 3 stuks, neem ik heel af en toe ook weleens wat gedroogde vruchten. Mijn favoriete soorten zijn: rozijnen, appels, abrikozen en pruimen.

gedroogd fruit

Ik vind het dan lekker om het gewoon zo als tussendoortje te eten maar je kunt het ook in bijvoorbeeld een bakje met kwark/ yoghurt eten of als ontbijt in combinatie met muesli.

Om vers fruit volledig door gedroogde vruchten te vervangen is geen aanrader. Door het drogen verdwijnt grotendeels alle vitamine C uit het fruit. Maar er zitten nog genoeg voedingsstoffen in om gedroogd fruit gezond te kunnen noemen, veel gedroogde vruchten zoals bijvoorbeeld vijgen, pruimen en abrikozen zitten vol met voedingsvezels.

gedroogd fruit

Mocht je gedroogd fruit willen kopen, dan raad ik je aan om dit te halen bij een biologische/ gezondheid winkel.  In gedroogd fruit wordt vaak sulfur dioxide toegevoegd. Dit wordt gedaan voor een mooie kleur (zie foto’s, aan deze vruchten is dit toegevoegd) maar heeft verder helemaal geen toegevoegde waarde. Fruit zonder deze toevoeging, ziet er lang zo mooi niet uit maar smaakt zeker net zo goed.

Mijn conclusie is, dat je gerust af en toe wat gedroogde vruchten kunt eten. Het is zeker een gezonde vervanging voor snoep (ook voor kinderen). Maar de beste keuze blijft een vers stuk fruit!

Meer gezondheidsweetjes lezen? Neem dan een kijkje op mijn blog www.fitfoodiejolanda.nl

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3347 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht