Zorg

Voldoende vet op botten zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars zijn over het algemeen goed ingedekt tegen mogelijke risico’s als onvoorziene tegenslagen en schommelingen op de beurzen. Dat stelde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag naar aanleiding van de nieuwe toetsingsregels voor verzekeraars die aanstaande zijn.

2016-06-01 13:16:45 ILLUSTRATIE - Een portemonnee met geld. Het CBS heeft berekend dat het leven in vergelijking met twintig jaar terug ongeveer 45 procent duurder is geworden. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

 ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Volgens DNB overtreffen de reserves van verzekeraars in de meeste gevallen de wettelijke eis, maar ook hun eigen norm, zo blijkt uit gegevens die de verzekeraars zelf hebben aangeleverd. De nieuwe regels worden 1 januari van kracht en moeten meer inzicht geven of en waarom verzekeraars bijvoorbeeld enerzijds meer of minder geld achter houden en anderzijds de premie aanpassen.

In de afgelopen twee jaar hebben volgens DNB verzekeraars een deel van hun reserves ingezet om de premies niet te laten stijgen. (ANP)

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3348 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht