Zorg

Mogelijk geval ebola in ziekenhuis LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Leiden is een patiënt binnengebracht die mogelijk besmet is met ebola. Dat heeft een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag gezegd.

-,,De patiënt is recent in een gebied in West-Afrika geweest waar ebola voorkomt. In Nederland heeft de patiënt ziekteverschijnselen ontwikkeld waarbij volgens protocol ebola moet worden uitgesloten”, aldus de zegsman. De patiënt wordt in een speciaal daarvoor ingerichte isolatiekamer onderzocht. De uitslagen daarvan zijn binnen enkele dagen bekend.

Sinds de ebola-epidemie eind 2013 in West-Afrika begon, zijn in Nederlandse ziekenhuizen meer dan 67 mensen opgenomen geweest bij wie een ebolaverdenking gold. Geen enkele patiënt bleek de ernstige ziekte te hebben. Vorige week vrijdag en maandag werden ook al twee patiënten naar Nederlandse ziekenhuizen gebracht met verschijnselen van ebola.

Ebola is besmettelijk via direct onbeschermd contact met de patiënt of lichaamsvloeistoffen van een besmettelijke patiënt. De verspreiding van ebola wordt tegengegaan door zieke mensen snel te herkennen en af te zonderen zodat er geen nieuwe besmettingen plaatsvinden.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht